Edgeware demonstrerar molnoptimerad mjukvara med Amazon Web Services

 Edgeware, meddelar idag att man kommer att demonstrera sin molnoptimerade mjukvara på Inter BEE-mässan i Chiba, Japan.

Edgeware demonstrerar molnoptimerad mjukvara med Amazon Web Services 1Edgewares mjukvara kommer att köras som containrar från Amazon Web Services (AWS), och förbereder därmed TV-strömmar för störningsfritt tittande och individanpassad reklam.

”Många av våra kunder börjar använda molntjänster, så det är viktigt att vi kan optimera våra lösningar för denna typ av installation,” sade Karl Thedéen, VD på Edgeware. “Edgeware är ett bra exempel på en ändamålsenlig lösning, som till exempel vår TV-origin, som drar nytta av fördelarna med molntjänsterna från AWS. Att visa detta i Japan kommer hjälpa oss att utveckla affärsmöjligheter på denna spännande marknad.”

Edgeware kommer att köra originprodukterna TV Content Capture och TV Repackager i AWS. Edgewares molnoptimerade mjukvara använder Docker containrar och Kubernetes styrsystem och provisionering för att förenkla driften och minska kostnaderna.

”Molnleverantörer som AWS är attraktiva p.g.a. deras flexibilitet och skalbarhet, och containrar var ursprungligen designade för denna typen av installation,” sade Johan Bolin, Produktchef på Edgeware. ”De tillför även större effektivitet och är enklare att underhålla och drifta jämfört med traditionell monolit-baserad mjukvara.”

Inter BEE-mässan äger rum den 14-16 november i Chiba, Japan och är regionens största mässa för media- och TV branschen. Edgewares demonstration visas i AWS monter i Hall 6 /6402.