Hem Nyheter Edgeware möjliggör 5G-optimering med molnbaserad elastisk CDN-teknik

Edgeware möjliggör 5G-optimering med molnbaserad elastisk CDN-teknik

Publicerat av: Redaktionen

Med Edgewares molnbaserade elastiska CDN- och StreamPilot-lösningar kan mobiloperatörer utnyttja 5Gs fulla potential och leverera kvalitetsoptimerade videostreamingtjänster

Edgeware möjliggör 5G-optimering med molnbaserad elastisk CDN-teknik 3Edgeware meddelar idag att företagets nyligen lanserade moln-baserade elastiska CDN-lösning nu möjliggör videostreamingtillämpningar med hög kvalitet över mobila accessnät, såsom 4G och 5G. Lösningens molnbaserade elasticitet och Software Defined Networking (SDN)-baserade designprinciper möjliggör för mobiloperatörer att till fullo utnyttja potentialen hos 5G. Genom att använda teknikens skalbarhet och förmåga att optimera kvalitetsupplevelsen (eng. quality of experience, QoE), kan mobiloperatörer adressera vanliga utmaningar såsom överbelastning i nätet när de levererar videoinnehåll över trådlös infrastruktur.

Edgewares elastiska CDN-lösning som lanserades i maj i år, har avancerade videostreamingegenskaper som passar i molntillämpningar. Lösningen möjliggör för mobiloperatörer att enkelt öka och minska antalet sessioner, omedelbart anpassa kapaciteten, och automatiskt lägga till eller ta bort streaminginstanser och cacheresurser – antingen ad-hoc eller baserad på för-definierade affärspolicys.

Lösningen är designad för att användas i en Network Functions Virtualization (NFV)-miljö som en virtuell mjukvaruinstans installerad i datacenter med separerade kontroll- och dataplan. Denna design förenklar konfigurationen och orkestreringen av streaminginstanser inklusive tillhörande cachar i en 5G-arkitektur, vilket möjliggör för mobiloperatörer att anpassa sin arkitektur till topologin och geografin med edge- och mobile edge computing (MEC)-egenskaper.

Edgewares elastiska CDN-lösning har, tack vare sin SDN-baserade design, avancerade routingfunktioner som, tillsammans med företagets leveranskontrollplattform, StreamPilot, möjliggör för mobiloperatörer att utnyttja 5Gs fulla potential. En undersökning från IHS Markit visar att utrullningen av 5G kommer öka användandet av video till att uppgå till 70% av mobilnätstrafiken 2022, vilket är en ökning från 47% 2015.

I takt med att näten blir allt mer överbelastade är möjligheten att anpassa (eng. shape) bithastigheter och styra sessioner med hög detaljgrad viktig för att utnyttja nätet på ett effektivt sätt och kunna optimera QoE. Genom att lastbalansera mellan PoPar och on-net CDN samt att avlasta till tredjeparts-CDN för att optimera vid trafiktoppar, öka räckvidd och skapa redundans, kan mobiloperatörer använda Edgewares teknik for att leverera bättre, högkvalitativa och mer kostnadseffektiva 5G-videotillämpningar.

Johan Bolin, produkt- och teknikchef på Edgeware sade: “Vårt CDN-erbjudande skapar tillsammans med StreamPilot en perfekt lösning för att leverera video över 4G och 5G. Med den senaste designen och intelligens placerad ute i ”edgen” är lösningen mycket väl lämpad för mobilnät och möjliggör för operatörer att snabbt skala streaminginstanser upp och ner alltefter behov. Lösningens fingranulära styrningsmekanismer är ovärderliga för vilken accessteknologi som helst, men de är extra värdefulla i trådlösa nät där kapacitetsbegränsningar typiskt inträffar.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>