EET Europarts blir nordisk distributör av Sony Consumer Products

Sony Nordic ingår ett distributionssamarbete med EET Europarts, som en förlängning av det befintliga distributionsnätverket i Norden.

sonyDistributionsavtalet trädde i kraft per 15 oktober och gäller Sony Consumer Products i kategorierna: Televisions, Home Theater / Home Audio, Headphones & Portable Audio samt Digital Cameras och Video Cameras.

“Vi är mycket glada över att Sony har valt EET Europarts som nordisk distributör”, säger VD John Thomas, EET Group. “Sony är en av världens ledande tillverkare av hemelektronik och den största tillverkaren av hörlurar i Europa. Sonys omfattande produktsortiment kompletterar och förstärker vårt befintliga sortiment avsevärt. Med detta avtal lägger vi till ännu ett efterfrågat kvalitetsvarumärke i vårt breda utbud av Home Entertainment & Lifestyle produkter.”

EET Europarts har ett stort fokus på att sälja produkter till återförsäljare inom detaljhandeln och affärsområdet har under de senaste åren förstärkts avsevärt både vad gäller varumärken och sortiment, men också när det gäller bolagets försäljningsorganisation, resurser och kompetens.

“Hos EET Europarts vi vill göra en skillnad för våra återförsäljare och för de varumärken vi representerar”, säger Mats Holmqvist, Sales Manager Retail hos EET Europarts AB. “Sony Nordics eget försäljningsnätverk täcker på egen hand försäljningen till de stora hemelektronikkedjorna, så uppgiften för EET Europarts är att kanalisera Sonys konsumentprodukter till andra delar av detaljhandelssektorn och på så sätt nå ännu fler kunder. Vi har under de senaste åren byggt upp en struktur med bla en in-house trade marketing-avdelning, ett antal retailspecialister som stödjer återförsäljarna, och i synnerhet ett starkt Account Management team, och det är det som gör oss till en kompetent distributions- och samarbetspartner för Sony Nordic.”

Distribution
Sony Consumer Products (Televisions, Home Theater/Home Audio, Headphones & Portable Audio samt Digital Cameras och Video Cameras) distribueras av EET Europarts i de nordiska länderna.

Post Comment