EET Europarts förvärvar Barex AB
Hem DISTRIBUTÖR EET Europarts förvärvar Barex AB

EET Europarts förvärvar Barex AB

Publicerat av: Redaktionen

EET Europarts fortsätter sin expansion med förvärvet av svenska nischdistributören Barex AB.

barexBara några månader efter förvärvet av norska distributören Barex AS och därefter CashPos även det i Norge, så slår EET Europarts till igen med ett annat strategiskt förvärv som kommer att förbättra bolagets starka position på den nordiska marknaden.

Barex AB är en högt ansedd distributör av datainsamling och streckkodslösningar i Norden. Företaget grundades 2005 och är specialiserade inom distribution av POS och Auto ID utrustning, inklusive lösningar för märkning och datainsamling.

Stefan Nilsson, VD för EET Europarts i Sverige, säger; ”Förvärv är en viktig del av vår tillväxtstrategi och förväntas bli en bidragande orsak till vår framgång inom POS & Auto ID-affärsområdet under de kommande åren. Vår ambition är att bli en av de ledande POS & Auto ID distributörerna på den europeiska marknaden innan 2020 och förvärvet är definitivt ett viktigt steg i den riktningen. Med förvärvet av Barex AB lägger vi nya kompetenser och välkända varumärken till vår POS & Auto ID portfölj, och på samma gång får vi ännu fler kompetenta medarbetare i vår organisation. ”

Som en del av förvärvet, kommer EET Europarts ta över ett starkt team av erfarna och kompetenta medarbetare från Barex AB. Ett ytterligare kontor för EET Europarts AB kommer att etableras i Göteborg.

Johanna Pettersson, VD för Barex AB, är mycket nöjd med förvärvet. ”Att se hur effektivt EET Europarts har expanderat sin POS & Auto ID affärsverksamhet, gör att jag känner en stor tillförsikt och ser fram emot att bli en del av ett så framgångsrikt företag. Jag tror också starkt, att effekterna av EET Europarts’ unika och effektiva distributionsmodell, i kombination med produkterna, kunnandet och kompetensen som vi tillför från Barex, kommer att bidra till att skapa synergier till affärsområdet. ”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>