EET Europarts förvärvar fransk POS-distributör

Förvärvet är ett viktigt steg i riktningen mot att bli en ledande europeisk POS & Auto-ID-distributör.

EET Europarts har förvärvat den franska POS-distributören Heimdal Distribution. Företaget är en fokuserad Zebra-distributör och specialiserad på utrustning dedikerad till mobil automatisk identifiering och logistik.EET Europarts förvärvar fransk POS-distributör 1

John Thomas, Group CEO hos EET Group, säger: “Förvärv är en viktig del av vår övergripande tillväxtstrategi och bidrar till vår framgångsrika tillväxt av POS & Auto-ID-verksamheten. Under de senaste åren har verksamheten vuxit väsentligt både organiskt och genom förvärv. Vår ambition är att bli en av de ledande distributörerna inom POS & Auto-ID i Europa före 2020, och detta förvärv är ytterligare ett steg i den riktningen. Förvärvet av Heimdal Distribution kommer att lägga till nya kompetenser, produkter och varumärken i vår portfölj. Zebra är ett viktigt varumärke som stärker våra erbjudanden till kunderna. Dessutom, och minst lika viktigt, detta förvärv kommer att tillföra ännu fler skickliga och specialiserade anställda till vår organisation och stärker våra mervärdestjänster till kunderna.”

Som ett led i förvärvet tar EET Europarts över ett team av erfarna medarbetare från Heimdal Distribution. Vidare så kommer Fabrice Fanget, Managing Director hos Heimdal Distribution att ansluta sig till EET Europarts som ny Business Development Manager, POS & Auto-ID France.
Fabrice Fanget säger: “Jag är verkligen imponerad av EET Europarts affärsmodell. Företaget har lyckats bygga en stark produkt- och varumärkesportfölj, som stödjer såväl det breda kundsegmentet som nischkunderna. EET Europarts är en erkänd One-stop-Shop-distributör, och det här är verkligen en imponerande prestation. I min nya roll, som Business Development Manager för POS & Auto-ID-teamet hos EET Europarts France, ser jag väldigt mycket fram emot att ta med vår långa erfarenhet från Heimdal Distribution och kunna erbjuda våra kunder fördelarna med både EET Europarts One-Stop-Shop-sortiment och e-handelsplattform, samt deras state-of-the-art logistikfunktion.”

Fler förvärv
EET Europarts kikar ständigt efter företag som visar intresse att förvärvas. För närvarande finns flera företag i ”pipelinen”.

Group CEO John Thomas säger: “Historiskt har vi varit mycket framgångsrika när det gäller att genomföra förvärv. Vi har tydligt visat att vi kan utveckla och öka den förvärvade affärsverksamheten väsentligt med vår expertis, vår affärsmodell och vårt breda distributionsnät i hela Europa och Afrika. Därför är förvärv kontinuerligt en viktig del av vår tillväxtstrategi, och vi är alltid ute efter nya förvärvsmöjligheter. Vi förväntar oss att slutföra fler förvärv inom en snar framtid.”