EET Europarts förvärvar fransk Pro-AV-distributör

Med sitt sjätte förvärv för i år tar EET Europarts över A2L.

A2L är en specialiserad AV-distributör sedan 1997. Företaget är erkänt för sin kompetens inom tre huvudområden: Professional Video, Thin Client & Zero Client och IT Infrastructure Solutions.EET Europarts förvärvar fransk Pro-AV-distributör 1

“A2L är en mycket välrenommerad nischdistributör av Pro-AV-lösningar i Frankrike. Företaget erbjuder ett brett utbud av kvalitetsvarumärken, produkter och tekniska lösningar samt högkvalificerad service och support till professionella AV-installatörer och integratörer. Företaget är en perfekt matchning för oss att fortsätta att ytterligare utöka vår Pro-AV & Digital Signage-verksamhet, säger Søren Drewsen, Group CEO hos EET Group. “Vår ambition är att bli en av de ledande distributörerna av Pro-AV & Digital Signage i Europa före 2020, och förvärvet av A2L är ännu ett steg i den riktningen. Det kommer att tillföra nya kompetenser och viktiga varumärken till vår portfölj, likväl ännu fler skickliga och specialiserade medarbetare i organisationen, vilket stärker våra mervärdestjänster till Pro-AV-kunderna.”

Som ett led i förvärvet kommer ett team av erfarna medarbetare från A2L att ingå i EET Europarts Pro-AV-teamet i Frankrike.

Stefan Nilsson, Managing Director hos EET Europarts i Sverige säger; “A2L är välkänt för sina dedikerade Pro-AV-tekniker, som är tekniskt kvalificerade, utbildade och tillgängliga för att få fram de produkter, varumärken och lösningar som bäst passar kundens behov. Dessutom har A2L en stark marknadsposition inom Pro-AV-lösningar, servar den franska marknaden med avancerade produkter från bl.a. NEC Display & NEC Enterprise, Dynascan, Chief, Igel, Samsung etc. Jag är övertygad om att detta, i kombination med EET Europarts affärsplattform och unika och effektiva distributionsmodell, starkt kommer att stödja tillväxten av vår Pro-AV-affärsverksamhet.”