EET Europarts förvärvar spansk marknadsledare inomdatoranslutningar

EET Europarts fortsätter sin konsolidering på IT-marknaden med förvärvet av Import Cable S.L.

Import Cable S.L. har sitt säte i Madrid och har 20 års erfarenhet på datoranslutningsmarknaden. Företaget är en pålitlig leverantör för installatörer av informationsteknologi i hela Spanien. Som officiell distributör av stora varumärken har Import Cable S.L. kontinuerligt lagt till nya högkvalitativa produkter för attEET Europarts förvärvar spansk marknadsledare inomdatoranslutningar 1 möta behoven hos sina kunder, lagerhåller fler än 4000 produkter, inom kablar, rack och anslutningsenheter för omgående leveranser.

Förvärvet är en del av EET Europarts’ ambitiösa tillväxtstrategi som räknar in fler än 30 framgångsrika förvärv under de senaste 20 åren, vilket tydligt visar på koncernens förmåga att skapa betydande synergieffekter från fusioner.

“Förvärv är en viktig del av vår tillväxtstrategi, och en bidragande faktor till vår framgångsrika expansion under de senaste åren. Vi har erfarenhet och kunskap av att effektivt och
framgångsrikt genomföra integrationer av olika organisationer och mänskliga team och, och alltid med ett klart mål att ge våra kunder en ännu bättre produktportfölj och en starkare organisation för att stödja kunderna i allt de kan behöver. Vi kommer att fortsätta vår expansionsstrategi, och vi håller våra dörrar öppna för nya företag som är intresserade av att ansluta sig till vår grupp. För närvarande är vi i kontakt med flera potentiella kandidater”,
säger Stefan Nilsson, Managing Director hos EET Europarts AB.

Javier Rodriguez Gonzalez, Direktör hos Import Cable S.L. säger: “Vi är mycket glada över att bli en del av ett ambitiöst och framgångsrikt företag som EET Europarts. Vi ser fram emot att sammanföra vår långa erfarenhet och kompetens inom datoranslutningsverksamheten med de fokuserade IT-teamen hos EET Europarts, och att kunna erbjuda våra kunder fördelarna med EET Europarts’ e-handelsplattform och deras state-of-the-art logistik set-up. Vi har sett hur effektivt EET Europarts har ökat deras server-, dator- och skrivardelsaffärer så känner jag mig väldigt säker, och ser fram emot att skapa ömsesidiga synergieffekter för vår gemensamma verksamhet framöver.”

Post Comment