EET satsar på utveckling av högmarginalprodukter med nytt förvärv

Med förvärvet av danska Viewmedia vill EET Europarts bli en starkare leverantör av produkter inom ljud och bild på den europeiska marknaden. Det rör sig främst om prylar med exklusiv design. Och – får man förmoda – rejäla marginaler.

EET Europarts hann göra tre förvärv under förra året. Det sista skedde under december och bestod i en något udda fågel i sammanhanget. Förvärvet var danska Viewmedia, ett bolag som utvecklar ljud- och videoprodukter.

Nu kommer inte att Viewmedia-verksamheten att införlivas rakt av med distributionsverksamheten, utan placeras i bolaget Clint Digital, där EET Europarts blir huvudägare. Tidigare medarbetare hos Viewmedia blir minoritetsägare.

EET Europarts har haft en starkt tillväxt inom försäljningen av digitala ljud- och videoprodukter och i ett pressmeddelande säger man att förvärvet kommer att stärka distributörens position  som en stark leverantör av ”Home Entertainment & Lifestyle” för detaljhandeln.

Så här beskriver man bolaget i pressmeddelandet:

Clint Digital kommer att utveckla och designa digitala ljud- och videoprodukter. Clint Digital har ett brett sortiment inom bl a operatörsgodkända digitala TV-boxar för DVB-TV-marknaden tillsammans med DAB/DAB +-radio, Internet-radio och streamingprodukter för ljudmarknaden. Dessutom ligger en helt ny line-up av produkter i ”pipelinen” som kommer att lanseras i början av 2014.

Försäljningen kommer att ske dels genom EET Europarts europeiska distributionsnät, med 31 försäljningskontor i 26 länder och mer än 40.000 betalande kunder per år, dels genom att sälja direkt till befintliga Clint Digital key accounts och private label-kunder.

– Vi är ett tillväxtföretag och vi tror att det finns en enorm marknadspotential för innovativa, digitala ljud- och videoprodukter. Vårt förvärv av liknande verksamhet från Kjaerulff1-koncernen tidigare i år har redan visat sig vara en mycket god investering, med Clint Digital kommer vi att lägga till ytterligare ett starkt produktsortiment och ännu fler expertområden i det här specifika affärsområdet”, säger Stefan Nilsson, vd för  EET Europarts i Sverige, i ett pressmeddelande.

Post Comment