Effektivt skydd mot nätfiske

[KANALPARTNER] Nätfiske, eller så kallat phishing, är ett växande problem för alla som använder internet.

Effektivt skydd mot nätfiske 1Nu lanserar WatchGuard en ny skyddsmetod där fokus ligger på att hindra phishing-attacker redan på DNS-nivå.

Enligt en ny rapport från Verizon Data inleds hela 90 procent av alla attacker mot företagsnät med ett angrepp via phishing. Det handlar ofta om e-post som ser ut att komma från en bank eller ett kreditkortsbolag med uppmaning om att logga in på konton. Problemet är bara att den länk eller det inloggningsformulär som skickas ut är falskt och ger angriparen obehörig tillgång till informationen.

För att råda bot på detta har det amerikanska säkerhetsföretaget WatchGuard lanserat en molnbaserad tjänst som går under namnet DNSWatch. Den påminner en del om de skydd som nu finns för flera webbläsare, exempelvis Chrome-tillägget Windows Defender Browser Protection. WatchGuard anser sig dock vara bättre på att stoppa angreppen tidigt samtidigt som man lägger till en utbildningsfunktion.

Vid ett misstänkt försök till nätfiske blockerar DNSWatch kopplingen till den falska sidan varefter användaren dirigeras till en webbplats som har information om hur man hanterar risker på nätet. Med DNSWatch får användaren även hjälp att identifiera källan till phishing-attacken, något som sker genom att man samlar på sig data från mängder av tidigare attacker.

DNSWatch ingår I WatchGuards skyddspaket Total Security Suite och ska enligt leverantören bara ta någon minut att få på plats.