Elastisys och Avassa krokar arm för att erbjuda flexibel applikationshantering i centrala och distribuerade moln
Hem DISTRIBUTÖRTech Data Elastisys och Avassa krokar arm och erbjuder flexibel applikationshantering i centrala och distribuerade moln

Elastisys och Avassa krokar arm och erbjuder flexibel applikationshantering i centrala och distribuerade moln

Publicerat av: Redaktionen

Även om många företag och organisationer idag har kommit långt på sin molnresa finns det flera applikationer som varken kan eller borde flyttas till ett publikt moln.

Vanligt är också att interna och externa krav gör att applikationer behöver köras i distribuerade miljöer såväl som i det centrala molnet, samtidigt.

Idag tillkännager svenska Elastisys, leverantör av en Kubernetes-plattform, och Avassa, leverantör av en applikationsorkestreringsplattform för edge-miljöer, att de ingår i partnerskap för att erbjuda ett smidigt, säkert och effektivt sätt att hantera applikationer över distribuerade och centraliserade miljöer.

Elastisys och Avassa krokar arm för att erbjuda flexibel applikationshantering i centrala och distribuerade moln

Carl Moberg, Avassa, Johan Tordsson, Elastisys

”Vi ser många företag som vill utöka sina centrala moln med edge-moln för att säkra verksamhetskontinuitet, förbättra kundupplevelsen och minska sina overheadkostnader. Nyckel är att köra applikationer där de bidrar med mest värde för verksamheten, och då är nyckeln en blandning av centraliserade och distribuerade miljöer. Att nyttja styrkorna med dessa två domäner tillsammans kan leda till betydande fördelar för affären.”, säger Carl Moberg, CTO på Avassa.

En tudelad strategi för applikationshantering – med placering i både distribuerade edge-miljöer och centraliserade offentliga moln – hittas i en mängd olika branscher så som detaljhandel, tillverkning, logistik och restaurang. Detta hybrida förhållningssätt till applikationsplacering ger en synergieffekt eftersom de två miljöerna kombineras med den innovativa teknologi som Elastisys och Avassa tillsammans erbjuder.

”Många av våra kunder har applikationer som de, av regulatoriska skäl, endast delvis kan ha i drift hos stora centrala moln. Men de vill fortfarande ha fördelarna av en modern container-miljö och vill ha en fullt managerad plattform. I Avassas teknik hittade vi den bit som saknades för att få en sömlös cloud native-upplevelse hela vägen från edge till moln och tillbaka. Vår relation med Avassas team sträcker sig många år tillbaka. Vi är mycket glada att vi som partners med detta fantastiska team, med den unika erfarenheten kring edge computing som krävs, kan erbjuda lösningar till utmaningarna rörande såväl cloud som edge”, säger Johan Tordsson, Elastisys VD.

Carl Moberg fortsätter: ”Efter att ha följt Elastisys-teamet från deras tidiga dagar till att bli den ledande leverantören i Norden av managerad Kubernetes, tror vi att deras erfarenhet av att paketera och driva Kubernetes i centrala miljöer i kombination med vår lösning för en molndriven edge ger en robust lösning för företag som letar efter ett verktyg för applikationshosting och orkestrering för centrala och edge-miljöer tillsammans.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>