Elfa Distrelec vinner exklusivitet på Automata industriella robotar

Elfa Distrelec är mycket glada att kunna tillkännage ett exklusivt partnerskap med Automata.

Elfa Distrelec vinner exklusivitet på Automata industriella robotar

Elfa Distrelec är en ledande auktoriserad distributör av automation från ledande varumärken och vi är nu glada att kunna erbjuda våra kunder Automatas utbud av industriella robotarmar (Eva) och gripare, vilket ytterligare utökar vår produktportfölj och konkurrenskraft inom elektronikindustrin.

Raj Patel, VD på Distrelec, slår fast ”Vi är mycket glada över att vara en del av Automatas distributionsnätverk. Distrelec är väl positionerat för att utöka räckvidden för Automata-produkter genom vår stora kundbas över hela Europa. Vi ser fram emot att erbjuda kunderna ett spännande nytt sortiment av högkvalitativa industriella robotprodukter som passar den växande efterfrågan från våra olika kundbehov.”

Eva robotarm från Automata är den prisvärda lösningen för automation av lätta (<1.25 kg) plock- och placeringsapplikationer, så att du kan ta bort flaskhalsar, optimera processcykeltider och köra ytterligare driftsskift utan att öka kostnaderna.

Det passar bäst för mycket repetitiva processer som inte kräver kompetent personal att utföra. De vanligaste användningsområdena för Eva faller inom en av fem kategorier: maskinvård, produkttestning, inspektion, sortering och labautomation.

Enkelheten i Evas enkla anslutning och inställning är unik, så att du kan gå från att packa upp roboten till att programmera enkla verktygsbanor för dina applikationer på mindre än två timmar. Du kan använda Choreograph, Evas kraftfulla inbyggda visuella redigerare som körs på alla webbläsarbaserade enheter (t.ex. en bärbar dator, smartphone eller surfplatta) eller REST API och Python SDK för avancerade användningsområden och integrationer.

“I årtionden har industriell robotteknik varit dyr, komplex och utom räckhåll för de allra flesta mindre och medelstora företag. Här på Automata är vi för avsikt att förändra det med Eva. Vi vill utjämna villkoren inom automation och göra det möjligt för alla företag att dra nytta av robotteknik för att förnya och förbli konkurrenskraftiga. Vi är mycket glada över att samarbeta med Distrelec, en av Europas mest pålitliga distributörer av elektronik, för att säkerställa prisvärda industriella robotar är tillgängliga för företag i alla former och storlekar i hela Europa.”

Mostafa Elsayed, grundare & VD, Automata.