Eltel tecknar treårigt ramavtal med Huawei i Tyskland inom mobil kommunikation

Eltel har tecknat ett ramavtal på tre år med Huawei. Avtalet avser implementering av LTE-teknologin och moderniseringar av mobilnätet för en av de större tyska mobiloperatörerna. Värdet av ramavtalet uppskattas att uppgå till cirka 20 miljoner euro över treårsperioden.

Avtalet är en viktig milstolpe i Eltels etablering av en allt starkare ställning på den tyska marknaden. Huawei har utnämnt Eltel som partner i ett nytt ramavtal bestående av lokal områdesplanering och design, implementation och integrering av nätverk samt anläggningsarbeten och driftsättning. De ltglevererade tjänsterna kommer utföras i en av de ledande tyska mobiloperatörernas nät i västra Tyskland. Teknologin som ska installeras är LTE och projektet väntas pågå under perioden 2016-2018.

Dariush Rezai, President – Eltel Mobile Communication kommenterar: “Huawei är en viktig kund för Eltel i ett antal länder och vi är särskilt glada att kunna tilldelas ett nytt treårigt ramavtal i Tyskland. Det nya avtalet stärker Eltels växande marknadsandel på den tyska marknaden, som är ett av Eltels strategiska tillväxtområden. Vi uppskattar också Huaweis senaste erkännande av Eltel, då vi nyligen utnämnts som västeuropeisk vinnare av deras Global Partner Award”.

Post Comment