EMC – Nu förs teknologin framåt

Temat på EMC:s senaste event som hölls i Göteborg 1-2 september – Technology that moves you, ”Join The Journey”, dit IT-kanalen var inbjudna.

Eventet var uppdelat på 2 dagar för att visa oss ”The Next Industrial Revolution” och hade tre huvudämnen:  Curiosity, Content och Connecting. Ett mycket bra event där vi fick tillfälle att träffa flera kunniga inom ämnet. Vi fick chansen att höra många intressanta talare och debattörer, bland annat.

Helene Barnekow, VD Telia
Helene Barnekow, VD Telia

Peter Lorentzon – VP, Consumer IT services, Volvo Cars, som förklarade om hur uppkopplade bilar kommer att göra de svenska vägarna säkrare.

Niklas Gustavsson – Director of Engineering and Infrastructure, Spotify, som berättade om hur musikstreaming räddat musikbranschen.

Mikael Ivari – Senior advisor at Urban Transport Administration, Göteborgs stad, förklarade om självkörande bilar – DriveMe.

Helene Barnekow – VD, Telia, visade hur smarta prylar gör samhället bättre.

Mark Sear – CTO Big Data, EMC

Jacques Boschung – VP Europa, EMC

Eventet började med inledning av Jaques Boschung: ”Technology for a better world”, där han förklarade hur tekniken går ihop mer och mer i allt vi gör i vårt liv.

Peter Lorentzon fortsatte i samma tema och beskrev hur bilen kommer att samarbeta med oss dagligen genom våra appar.

Helene Barnekow, VD, Telia föreläste om hur telekom- och IT-branschen kommer gå in i varandra nu när 5G kommer inom en snar framtid.

Sen avslutade Jaques dagen med ”Preview of Tomorrow & The Day After Tomorrow”, allt för att förbereda oss inför nästa utmaning dagen efter.

I det här fallet blev det en fin båtresa ut i Göteborgs skärgård, ett mycket vackert landskap som uppskattades av bland annat journalister från Moskva och Dubai. Efter åkturen bjöds det på en uppskattad middag på Sjömagasinet.

Nästa dag inleddes på Volvos huvudkontor av Jacques med temat ”Inspirational Infruastructure”. Han förklarade att vi kommer bli mer moderniserade och tjänster kommer att arbeta tillsammans. Allt för att göra våra liv lättare och han betonade hur viktigt det är att följa med i utvecklingen nu från början.

Tidigare har det varit teknologin och produkterna som har bestämt över oss, men nu är det inte vad produkten gör för oss, utan vad produkten kan användas till. Produkterna finns, men vi behöver lagring, iCloud och bättre appar. Sen är utvecklingen fortfarande stor inom alla molnet tjänster. Som företagare och privatperson vill man veta vem som har tillgång till informationen. Var ska informationen lagras? Hur säker är din lagring?

Vi fick sen tillfälle att besöka Volvo Showroom där den senaste Volvomodellen visades upp. Imponerade design och teknik, tyvärr fick inga bilder tas.

Vår sista intervju innan eventet avslutades var med Niguel Moulton. Vi frågade då om EMC vidareutveckling:

-Det handlar inte om snabba appar längre som tar 6 månader att skapa, utan nu är utvecklingen på en annan nivå. Men det går snabbt, det gäller verkligen att följa trenden.

Vi utvecklar nu program som kommer efterfrågas då allt kommer att interagera. EMC visar med eventet att de är pålitliga, har många storkunder och ligger långt framme i utveckling inom IT och teknologi området.

 

 

Post Comment