EMCs nya dataskydd hyllas av partner
Hem Nyheter EMCs nya dataskydd hyllas av partner

EMCs nya dataskydd hyllas av partner

Publicerat av: Redaktionen

Kim Quarnström på EMC-partnern Load Solution har tagit en titt på en rad nyheter kring dataskydd  som leverantören nyligen släppt, och han gillar vad han ser. ”Det är mycket viktiga lanseringar för oss som arbetar dedikerat med EMC.”

EMC presenterar en rad nyheter inom dataskydd. De har bland annat uppgraderat sin portfölj av dataskyddslösningar, Data protection suite, för att den bättre ska kunna möta de behov som dagens allt mer virtualiserade it-miljöer innebär. Man har också släppt nya funktioner inom skyddslagring och säkerhetskopiering och återställning. Utöver nya funktioner handlar det om att lösningarna nu kan levereras enligt en tjänstebaserad modell.

Magnus Backman, EMC Sverige

Magnus Backman, CTO EMC Sverige.

Leverantörens CTO i Sverige, Magnus Backman, kommenterar det nya i ett pressmeddelande:

– Dataskydd som en integrerad tjänst är en viktig del i att skapa ett effektivt skydd för mjukvarudefinierade infrastrukturer och dess tjänsteleveranser där vår lansering är en naturlig del i skiftet, säger Magnus Backman, Field CTO på EMC Sverige.

Kim Quarnström, Load Solution

Kim Quarnström, vd Load Solution.

Nå, IT-Kanalen är inte helt hundra på vad de där formuleringarna innebär, så vi frågade en av EMC:s partner, Load Solution med vd Kim Quarnström.

Vad innebär den här uppgraderingen från EMC?
– EMC Data Protection Suite ger kunden möjlighet att kombinera olika produkter för olika behov av dataskydd och betala för den kapacitet som används. Det innebär i princip möjlighet till att ha en kundplacerad lösning med en molnbaserad betalningsmodell vilket är väldigt tilltalande för majoriteten av våra kunder, förklarar Kim Quarnström och hävdar att den här lanseringen ”stärker EMC som marknadsledare inom lösningar för dataskydd”.

– För oss som arbetar dedikerat med produkter från EMC kombinerat med våra tjänster så är detta en mycket viktig lansering för att stärka vårt kunderbjudande i att leverera lösningar anpassade efter kundens verksamhetskrav på informationstillgänglighet.

Med lanseringen levererar EMC också på sin plan att integrera Avamar och Data Domain, påpekar Kim Quarnström.

– Det ger ett stort värde i att kunna kombinera Avamars klientbaserade deduplicering och effektiva hantering av remote-kontor med Data Domains styrka i att hantera stora databaser. Den funktionen  blir dessutom ännu effektivare och bättre med lanseringen av DD Boost för Enterprise-applikationer för exempelvis Oracle, SAP, IBM DB2 och Microsofts SQL Server.

Är det här något som era kunder efterfrågat?
– Paketeringen, Data Protection Suite med en flexibel licensieringsmodell, är definitivt nåt som kunderna kommer att uppskatta på kort sikt och samtidigt kommer att stärka vårt erbjudande till marknaden.

– Och DD Boost Microsoft SQL har varit efterfrågat länge av våra kunder och kommer att ytterligare effektivisera backup av deras databaser. Det i sin tur innebär att de kommer att kunna ta backup oftare och på så sätt minimera risken för eventuella dataförluster.

Den aktuella dataskyddsportföljen består av EMC:s mjukvaruprodukter Avvarar  NetWorker, Data Protection Advisor och SourceOne. Några av nyheterna, som de presenteras av EMC:

  • Snapshot-hantering för EMC Isilon, EMC VNX och NetApp-arrayer som förbättrar skyddet för NAS-baserad data.
  • Support för molninfrastrukturer från VMware och Microsoft via integration med VMwares vCloud-svit och Microsoft System Center svit.
  • Full integration mellan Avamar och Data Domain.
  • Förbättrade säkerhetsfunktioner och nytt Linux-stöd för Mozy.

De övriga nyheterna (ur pressmeddelandet):

Nya funktioner för skyddslagring

  • Införandet av Data Domain Boost för företagsapplikationer som inkluderar stöd för Oracle, SAP-lösningar, SAP HANA-plattformen, IBM DB2 och Microsofts SQL Server.
  • Ny säker funktion för molnlösningar som gör det möjligt för Data Domain-system att leverera säker isolering för organisationer och tjänsteleverantörer.
  • Arkiveringsförbättringar som inkluderar stöd för en miljard filer.

VPLEX och RecoverPoint Software

  • VPLEX och RecoverPoint kombineras nu för att leverera MetroPoint-topologi, en branschunik tre-sites baserad kontinuitetsförmåga för kritiska applikationer. MetroPoint-topologin kombinerar VPLEX Metros kontinuerliga tillgänglighet med RecoverPoints fjärreplikering och kontinuerliga dataskydd (CDP) för att ge stöd för hantering och återställning, oavsett avstånd och oavsett återställningskrav.
  • EMC lanserar även VPLEX Virtual Edition – branschens första virtualiserade lösning som erbjuder både kontinuerlig tillgänglighet och datamobilitet med 100 procents mjukvarudistribution. VPLEX Virtual Edition tillgängliggörs även som en del av VSPEX konvergerade infrastruktur-lösningar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>