EMEAs molninfrastruktur ger affärer för 11 miljarder dollar

Molnet växer och skapar allt mer affärer. Under slutet av 2014 ökade andelen till 17 procent av all försäljning mot it-infrastruktur, enligt IDC. Om tre år kommer den att stå för 39 procent.

Analysfolket hos IDC har räknat på hur stor marknaden för molninfrastruktur är, och inte minst hur den växer. Inte oväntat är slutsatsen: den växer fort och den blir jättestor.

Växte 28 procent

Totalt räknar IDC med att försäljningen av it-infrastruktur till molnplattformar växte 28 procent under förra året i värde, till 4,1 miljarder dollar. Detta motsvarar 17 procent av hela marknaden för it-infrastruktur i EMEA-området. För västra Europa stod molninfra för 19 procent av totalen.

– Västra Europa var det område som såg starkast tillväxt för molnhårdvara i slutet av 2014. Och vi tror att segmentet har långt kvar till mognad, kommenterade IDC:s Giorgio Nebuloni.

Om vi lyfter blicken och ser ända bort till 2019 tillsammans med IDC, kommer andelen infrastruktur-affärer som går till molninfra i EMEA att ha ökat till 39 procent och ett värde av inte mindre än 10,8 miljarder dollar.

Post Comment