En date med Infinidat på VMworld i Barcelona

Fredrik Arveskär har arbetat inom IT senaste 20 åren, mestadels inom komplex försäljning av IT och telekom. Fredrik började på Telenordia -96 där han bland annat ledde ett team inom Internet genom några mycket expansiva år.

Senaste dryga tio åren har han haft fokus på att hjälpa globala IT-företag inom säkerhet och storage etablera sig och växa i Norden. Han har bland annat varit ansvarig för SonicWALL, Mimecast och Commvault i Norden och Baltikum. “Jag är mycket entusiastisk inför etableringen av  Infinidat i Norden” säger Fredrik.

Varför är valde ni att medverka på VMworld?

Företag är beroende av data och snabb åtkomst, tillgängligheten av data är kritisk. Eftersom data växer fortare än lagring, har marknaden för lagring vuxit explosionsartat. Men kostnad och komplexitet tvingar IT avdelningar till ”trade-offs”. Som en lösning på detta problem har Infinidat skapat Infinibox, en ny generation snabb, skalbar, effektiv lagring med hög tillgängligt.

P1410090

Hur länge har ni jobbat med VMware, varför gör ni det?

Från start, var Infinibox designad för att stödja virtualiserade arbetslaster. Lösningen var introducerad med en mängd Host Power Tools som stödjer en stor mängd vm-ware-integreringsverktyg och API’s. VMware-applikationer används på de flesta av våra installationer.
Vilken typ av kunder/uppdrag passar VMwares produkter/lösningar bäst för?

Våra kunder finns inom den finansiella sektorn , hälsa och sjukvård , energi , telekommunikation och Internet och molntjänsteleverantörer. Alla använder VMware .
 Vilka är WMwares främsta styrkor som partner. Hur skulle de kunna bli bättre?

VMware och Infinidat har en lång och djup relation. På utvecklings sidan har vi haft ett nära samarbete med VMware för att ta fram de omfattande integrationsverktyg vi har idag. På marknadssidan har vi delat våra lösningar tillsammans med många kunder.
Vilka ser du som de viktigaste nyheterna hos VMware?

Det stora antalet lagringstillverkare på VMworld visar marknadens intresse och behov. I och med att allt fler applikationer blir virtualiserade, ökar kraven lagringslagret. Det är därför leverantörer som Infinidat erbjuder lösningar som kan skala och samtidigt vara mycket tillförlitliga, detta kräver VMware som större företag
Vad tyckte du om eventet som sådant?

VMWorld är en utmärkt plats för kunder och leverantörer att dela de senaste rönen inom lösningar för stora företag.

Hur tror du att Dells köp av EMC (med VMware) påverkar er och era slutkunder
EMC får anses vara de som en gång etablerade lagring for stora företag, som en produkt av deras innovation. Under de senaste 30 åren har det kommit många bra ideer som vars ursprung kan spåras ur EMC’s sätt att arbeta. Men som vi alla vet, är det svårt att hålla en ledande ställning utan ständigt återuppfinna sig själv. Vi är uppriktigt ledsna över att få bevittna EMC’s öde, att bli absorberade av ett annat bolag.

I en anda av innovation, med EMC som förebild, grundade vi Infinidat med målet att erbjuda unika lösningar för de utmaningar som finns idag inom storage för stora företag och ta dessa lösningar till nästa nivå. Precis som EMC gjorde för 25 år sedan, löser vi dagens problem. Vi vill passa på att ta hatten av inte bara för för vad EMC gjort för industrin som grundare för vår industri men även för att ha fört den till var den är idag

 

Post Comment