En inspirerande konferens med nya affärsmöjligheter med Huawei

I veckan var IT-kanalen inbjuden till Huawei på Quality Hotel Friend i Solna, ett event för en gemensam konferens där kunder och partner fick ta del utav de nyheter som var högt aktuella.

img_20161010_154050
Erik Agebro, Head of Sales & Marketing Huawei

Det var 34 personer som slöt upp till ett program där vi fick ta del utav Pär Beckström (Solution Sales Manager), Anders Lundvall (Senior Marketing Manager, BU Cloud Core Network och Erik Agebro. Erik välkomnade oss och berätta kort historien om Huawei som företag, det är ett ungt teknikstarkt bolag som har varit etablerat sedan 15 år tillbaka i Sverige, Huawei finns i   170 länder och har sitt huvudsätet i Kina, dessutom har rankats till 129:e på Fortnerts listan, (Förra året 228:a).

Per Bäckström – Berättade om Huawei trådlösa och fasta nätverksprodukter med fokus på industristrandarder och interoperabilitet samt varför Huawei har alla förutsättningar att optimera nätverksprodukterr baserat på prestanda, skalbarhet, kvalitet och funktionalitet i marknadens mest energieffektiva förpackning.

Vi fick ta del av Anders Lundvall syn på Internet of thing (IOT) hur vi alla kommer bli mer uppkopplade att leva i smarta city och allt fler branscher kommer att dra nytta av detta och redan gör som industrier, hälsa, skola för en bättre och connected World.

En utav besökarna var Roger Rydberg som är ansvarig för stordataplattformar på Handelsbanken. Vi ställde ett par frågor.

IT-kanalen.se
Roger Rydberg, Handelsbanken

Vad för väntar du dig av eftermiddagen?

– Att få mer inblick vad Huawei är för företag, och vilket produktsortiment som erbjuds. Det som jag kände till sedan tidigare är att man är stora inom mobil kommunikation (Carrier). Så är nyfiken på vad som finna inom nätverksbiten.

Vad är den stora utmaningen just nu?

– Ett stort jobb för alla banker just nu är att anpassa sina system och rutiner för de nya regelverken som kommer, avslutade Roger.

 

 

[slideshow_deploy id=’15567′]

 

Post Comment