EN INTERNETOPERATÖR MOT STRÖMMEN
Hem Teknik EN INTERNETOPERATÖR MOT STRÖMMEN

EN INTERNETOPERATÖR MOT STRÖMMEN

Publicerat av: Redaktionen

En Internetoperatör som specialiserat sig på små och medelstora företag på en regional marknad gör nu nationell debut i flera rikstäckande nät.

Företagets motto ”bara lite bättre” och dess ödmjuka framtoning sticker ut, och når framgång, i en bransch som annars domineras av giganter.

-Har i tidigare arbetsroller suttit som leverantör till Mediateknik och redan då överraskades jag av den atmosfär som omgav företaget i dess operatörsroll, berättar Staffan Sundgren ansvarig för nätetablering på Mediateknik.

-Man lever som man lär. Man behandlar sina kunder som man själv vill bli behandlad och det är, konstigt nog, väldigt nytt och ovanligt i denna bransch. Var lite det som avgjorde att jag anslöt mig, fortsätter Sundgren som tidigare haft positioner hos betydligt större aktörer såsom Bahnhof och IP-Only.

Mediateknik har en väldigt personlig attityd och då de själva tillhör den målgrupp man fokuserar på gör att man har en förståelse för vad som efterfrågas. Förutom hygienfaktorer som kapacitet, redundans och pris krävs något mer. Mediateknik sätter alltid människan före tekniken, vilket kan verka lite ovanligt då man arbetat med modern teknik i snart 50 år.

EN INTERNETOPERATÖR MOT STRÖMMEN

Staffan Sundgren ansvarar för Mediatekniks nyetablering.

-Som företagare har man inte tid med köer, ”krångel” och långa väntetider. Internet och internetrelaterade tjänster skall bara fungera och när de inte gör det skall man få ett omedelbart, vänligt och kompetent bemötande. Självklart kan man tänka, men verkligheten ser annorlunda ut. Långa telefonköer till callcenter med begränsade möjligheter, portaler, bottar, hjälp till självhjälp osv. Detta orsakar ideliga kundsvordomar. Mediateknik går en helt annan väg i sin filosofi.

-Lätt att få tag på rätt person, snabbt. Finns en inbyggd stolthet att överraska kunden positivt och vara ”enkla att ha att göra med” som är väldigt tilltalande, avslutar Sundgren.

Mediateknik har ca 20 anställda och omsatte 2021 ca 46 000 000:-. Grundades 1973 i Varberg där man har huvudkontor, datacenter och supportcenter. Mediateknik levererar idag en eller flera tjänster till närmare 1200 företagskunder.

Vi är Mediateknik. Den nya tidens techföretag. Mindre, mer personligt och lättillgängligt, med fullständigt och totalt kundfokus. Vi lyfter ner tekniken till människan. Vi ser människans behov och anpassar tekniken utefter dessa. Varje dag 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan arbetar vi oförtrutet med att vara delaktiga och göra människan delaktig i det digitala samhället. Oavsett om människan befinner sig på sin arbetsplats eller hemma. Vårt varumärke bygger på kundvård. Detta är vårt arv och vårt ansvar. Vi har bestämt oss för att göra IT och Telekom mer mänskligt. Vi är Mediateknik.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>