En minut med … Fredrik Möller om att McAfee blir Intel Security
Hem Nyheter En minut med … Fredrik Möller om att McAfee blir Intel Security

En minut med … Fredrik Möller om att McAfee blir Intel Security

Publicerat av: Redaktionen

IT-Kanalen ringde upp Fredrik Möller, mest känd som vd för McAfee Norden och Baltikum, för att fråga om vad namnbytet till Intel Security möjligen kan innebära för kanalen och partner.

Fredrik Möller, McAfee

Fredrik Möller, vd McAfee Norden och Baltikum.

Intel köpte McAfee för två år sedan. Men fortfarande är det många i branschen som inte kopplar ihop de två bolagen. Och det är en av anledningarna till att man nu byter namn till Intel Security. IT-Kanalen frågade chefen och McAfee-profilen – och för all del bolagets norden-vd – Fredrik Möller vad det här innebär.

– Det handlar först och främst om att Intel på det här sättet vill öka medvetenheten om de satsningar man gör inom just säkerhet. Att det inte är något som hängs på i efterhand, utan faktiskt byggs in redan på kretsnivå, säger han och påpekar att Intel lägger enorma resurser just inom det området, något som understryks av namnbytet.

 Påverkar namnbytet era partner som säljer McAfee-produkter?
– Nej, det gör det inte. Ingenting förändras när det gäller vår go-to-market-strategi eller hur vi agerar mot marknaden och med våra partner.

– Vi kommer också fortfarande att använda McAfee-varumärket på en del av produkterna under en tid. Men visst ger Intels varumärke en extra tyngd när vi möter kunden med våra erbjudanden.

 Hur kommunicerar ni det här till era partner?
– Våra partner vet om det här redan. Men bytet kommer att vara en väldigt lång process och ske i etapper.

 Kommer de ursprungliga McAfee-produkterna att behålla sitt varumärke?
– Det blir en hybrid. Som det ser ut just nu så står det Intel Security med den röda McAfee-skölden intill. Vissa produkter kommer fortsättningsvis heta McAfee, medan andra får namnet Intel Security, beroende på vilken målgrupp man vänder sig till. Företagskunder kommer nog att i första hand se varumärket McAfee.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>