En minut med … Jon Risfelt, ny ordförande i Dialects styrelse

Dialects styrelse har ny ordförande och det är ingen mindre än Jon Risfelt. Han har ett förflutet bland annat som vd för Europolitan och ledamot i Teliasonera-styrelsen, och tillhör de absolut vassaste knivarna i den svenska telekomlådan.

Jon-Risfelt-150px
Jon Risfelt.

Jon Risfelt har suttit i Dialects styrelse under ett år när han nu tar klivet upp i ordförandestolen. Han tog också över koncern-vd-rollen tillfälligt när förre vd:n Mats Kraitsik Kalvik lämnade sin post i höstas, fram tills nuvarande vd John Rydberg kom på plats kring årsskiftet.

Återförsäljaren har utvecklats kraftigt under flera år. Omsättningen i koncernen (ej franchisetagare inräknade) har fördubblats sedan 2010 och framför allt har andelen tjänster ökat dramatiskt. Under 2013 stod området för 41 procent av omsättning. Målet är 50 procent.

Men åter till Jon Risfelt. Varför tackade du ja till uppdraget?
– Jag har haft förmånen att få sitta i Dialects styrelse det senaste året och jag tror det finns en stor potential att utveckla bolaget. Jag känner också starkt för den mobila världen och tror mycket spännande kommer hända de kommande åren.

– Dialect har många styrkor och en fantastiskt massa kunniga och trevliga medarbetare både i den egenägda verksamheten likväl som bland franschisetagarna så det ska bli roligt att fortsatt vara del av denna resa.

Vilka utmaningar ser du att telekom-åf:ar har idag överlag?
– En spännande men snabbt föränderlig bransch – bland många viktiga fokusområden finns exempelvis. hur it och Telecom närmar sig varandra allt mer.

Vilka är de tre starkaste trenderna en telekomaktör bör hålla ögonen på idag?
– Integrationen mellan it och telekom, förändringar i telekomoperatörernas verksamheter vad gäller fast och mobilt, sätt att sälja samt kundernas allt mer mobila arbetssätt är viktiga områden bland många andra.

Hur kommer du att bidra konkret till Dialects utveckling som ordförande?
– Vi kör vidare enligt fastlagd plan. Styrelsen har en tydlig strategi och vi har en ny vd i John Rydberg på plats så vi kör på.

Styrelsen i Dialect AB består numera av Jon Risfelt, Gustaf Malmros med bakgrund från bland annat WM-data koncernen, Mats Holgerson, med bakgrund från bland annat ICA och Statoil, Håkan Lundstedt, koncernchef för Mekonomen, Tony Sjöberg, som driver en lokal Dialectverksamhet i Stockholm samt Firas Mohamad, operativ vd för Dialect Kundservice.

Post Comment