En minut med … Linus Svensson, ny nordenchef på Veeam
Hem Nyheter En minut med … Linus Svensson, ny nordenchef på Veeam

En minut med … Linus Svensson, ny nordenchef på Veeam

Publicerat av: Redaktionen

Linus Svensson har nyligen tagit över nordenrodret för Veeam från Lars Högberg. Kanalen bör inte räkna med några större förändringar – jakten på fler återförsäljare fortsätter alltjämt.

Linus Svensson, Veeam

Linus Svensson, Veeam.

Linus Svensson var med och byggde upp och utvecklade mjukvaruleverantören Veeams presales-organisation på EMEA-nivå mellan 2010 och 2014. Dessförinnan arbetade han på Veritas och Symantec i motsvarande roller. I början av året fick han frågan om han ville ta över ansvaret efter Lars Högberg, som nordenchef. Svaret blev alltså ja.

Varför tackade du ja?
– Det är en bra fråga, och jag blev faktiskt väldigt överraskad när jag blev erbjuden jobbet. Men jag har jobbat med presales-cheferi sedan 2002 och när man får en så’n fråga kan man antingen spela det säkert och tacka nej – och fortsätta att göra det man redan kan. Eller så kastar man sig ut och ser om det funkar.

Vad har du för erfarenhet av kanalarbete?
– Kanalen har ju alltid varit en stor del av det jag har gjort, särskilt på Veeam men även i mitt tidigare liv.

– Och det var jättekul att komma tillbaka till Norden och få mer kontakt med det partnernätverk som finns här. Man märker att det är ju samma människor som tidigare. Så fort man kommer in hos en distributör eller på ett event; det är bara glada miner och handskakningar.

– Det är ett kärt återseende måste jag säga.

Vad är status på Veeams partnernätverk? Är det fortfarande under uppbyggnad?
–  Det är definitivt under uppbyggnad. Kikar man på hur det har sett ut hittills när det gäller försäljning och efterfrågan så har det varit det en utmaning att hinna med.

– Hade vi varit fler och haft mer täckning på Sverige så hade vi kunnat göra ett mycket större resultat.

Hur jobbar ni för att utöka nätverket?
– Det handlar om att få ut budskapet och kärnan i det är enkelhet. Både i produkten och hur det är att göra affärer med oss. Jag vet att vi har en fördel där. Just enkelheten är en oslagbar fördel när man ska ut och prata med våra återförsäljare.

– De sitter ju ofta med väldigt många leverantörer, vilket gör att deras vardag blir komplicerad. De behöver hålla reda på och förstå en mängd olika partnerprogram, har alla leverantörers prislistor och belöningsmodeller att förhålla sig till och måste hålla reda på olika certifieringskrav, vilka kampanjer som rullar …

– Och det är nog våra partners främsta utmaning idag, att hantera den komplexiteten. Jag gillar ju vår kanal, men jag kan inte säga att jag är avundsjuk, säger han och skrattar lätt.

Vilket mål har du för Veeam Norden?
– Att vi ska lyfta vår försäljning så att den utgör tio procent av vår totala omsättning i EMEA.

Hur kommer kanalen märka att du tagit över efter Lars Högberg?
– Jag tror inte att det blir så stor skillnad. Lasse är ju en annan person än vad jag är förstås, så personlighetsmässigt blir det ju en liten skillnad. Men vi är ju närmare 20 personer runt om i Norden, varav runt 10 i Sverige. Och det är ju dem tillsammans med teamet i S:t Petersburg som de flesta har kontakt med.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>