En minut med … Per Björklund på Efftel om Aastras Telepo-köp
Hem Nyheter En minut med … Per Björklund på Efftel om Aastras Telepo-köp

En minut med … Per Björklund på Efftel om Aastras Telepo-köp

Publicerat av: Redaktionen

Telekomleverantören Telepo köptes nyligen upp av kanadensiska Aastra. IT-Kanalen ringde upp Per Björklund på leverantören Efftel Solutions för att få en vink om vad detta innebär för kanalen.

Efftel Solutions agerar som ett slags distributör av molnbaserade, mobila växlar som bygger på just Telepos plattform.

Per Björklund, Efftel

Per Björklund, marknadschef på Efftel.

Så vad innebär förvärvet för er och era partner, Per Björklund?
– Det är bra för Efftel och våra kunder eftersom det passar väl in i vår egen utveckling. Vi får allt större företag och organisationer som kunder och det blir därför viktigare för oss att kunna erbjuda mer komplexa och integrerade lösningar.

– Aastra har ju tidigare förvärvat Ericssons verksamhet för företagsväxlar och man har inom koncernen stöd för avancerade funktioner såsom call- och contact centers. Förvärvet gör att det nu kommer att bli ännu lättare för Efftel att leverera kvalificerade lösningar för stora och krävande kunder.

Om Efftel

Efftel Solutions erbjuder ”halvfabrikat” till andra aktörer i den svenska IT-branschen, exempelvis it-supportföretag och företag som säljer bredband och hosting. Den som inte kan eller vill driva och investera i en egen plattform kan istället bli agent, återförsäljare eller sälja tjänsterna helt under sitt eget varumärke.

Vad innebär det mer specifikt för era partner, som agerar som återförsäljare av mobila växlar exempelvis?
– Deras möjligheter att erbjuda ett brett utbud av tjänster till sina kunder ökar. De behöver inte heller vara rädda att ta sig an större kunder med mer komplexa behov, eftersom vi nu ännu bättre kan hjälpa dem med det också.

Vilken var din första reaktion när du fick höra talas om förvärvet?
– Man tänker ju direkt på både hot och möjligheter som ett sådant förvärv kan innebära. Men samtidigt var det ingen överraskning, det låg så att säga i korten att Telepo så småningom skulle köpas upp av en större spelare.

Varför då?
– Telepo är ju en framgångsrik svensk aktör men med begränsade resurser. Så det blir rätt tydligt att man blir ett attraktivt förvärvsobjekt för en större internationell spelare som vill vässa sig när det gäller de lösningar och tekniker som ligger främst på marknaden.

Såg du att förvärvet skulle kunna innebära några risker för ert erbjudande mot era partner?
– Nja, risken i ett sådant här sammanhang är ju alltid att den som förvärvas så att säga sväljs och så småningom suddas ut. I det här fallet tror jag att den risken är mycket liten, eftersom Telepo representerar något som är så pass mycket state-of-the art på marknaden.
– Vi är övertygade om att Aastra ville åt just Telepos spetskompetens för att kunna jobba vidare internationellt utifrån de genombrottsorder Telepo fått i främst Sverige, där de till exempel har oss som kunder.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>