En ny Box med fokus på framtiden

Under sin årliga konferens, BoxWorks, i San Francisco så lanserade Box sin helt nya, och mer kompletta lagrings och kollaborationslösning anpassad för dagens och framtidens arbete.

Box grundades av Aaron Levie, Dylan Smith, Sam Ghods och Jeff Queisser 2005 i Mercer Island, Washington men har idag sitt säte i 2Redwood City, Kalifornien. Tanken till företaget växte fram var när bland annat Aaron under sin kollegetid såg en stor brist på hur dokument
som han och hans kollegor och vänner jobbade med lagrades och var tillgängliga. Lösningen på detta problem blev Box som i grunden är molnbaserad lagringstjänst som gör att du kan komma åt och dela dina filer varifrån du vill på vilken enhet som helst.

Ett ungt företag

Under IT-Kanalen´s dagar på plats så fick vi en inblick i alla de nyheter som Box planerar för sin molnplattform både sett till lagringslösningen i sig, dess nya gränssnitt men framför allt gällande de nya och förbättrade sammarbetslöningarna.  En sak som slog oss under dessa dagar och som skiljer Box åt från flera andra företag som vi träffat är att andan i företaget är mycket ungdomlig. Det är högt i tak och det skämtas och skrattas kontinuerligt och bara en sådan sak som att det ”fist-bumpas” mellan de olika talespersonerna för verkligen tankarna till ett betydligt mindre företag än vad Box idag är. Sett utifrån så känns det även som att denna anda eller interna stämning är en stor bidragande orsak till företagets framgångar då det är en känsla som lätt smittar av sig även på närvarande partners och kunder.

Först ut under den första keynoten är Aaron Levie som gör entré genom en enorm rökridå för att sekunderna senare plocka fram sin inhalator. För trots att han egentligen inte tål röken så menar han att det skapar en effekt som inte går att nå på annan sätt. Detta sätt att arbeta på och jobba utifrån är sedan något som fortlöper under kommande dagar. Istället för att ge bort olika produkter till deltagarna så får samtliga närvarande ett gåvokort på 10 dollar som sedan ska skänkas till DonorsChoose.org vilket är en ideell organisation som ska främja en bättre skola för alla och som ett stort delevent så finns inne på partner arenan en samling med hundar av varierande slag. Det visar sig nämligen att Box även är en stor bidragsgivare till en förening kallad ASPCA för herrelösa hundar som tas om hand, vaccineras och sedan slussas ut till nya ägare och trots flera produktnyheter så kommer dessa två ideella handlingar att få en lika stor plats i vårt minne från eventet som nyheterna i sig och detta skapar onekligen en positiv känsla inför Box som helhet och även en vilja att själv göra positiva val för både oss och andra.

Skapar minnesbilder genom en kombination av skämt och alvar

Aaron är som talare extremt begåvad och han kombinerar lite av stå-upp komedi med allvar som gör att det budskap som han vill förmedla verkligen fastnar. Som ett exempel på detta så partar Aaron kort om det nya gränssnitt som Box har fått som både är kompetent och tilltalande till skillnad från en viss presidentkandidat som säkerligen är delvis begåvad men som samtidigt har ett fruktansvärt användargränssnitt. Samtidigt visas en bild av Donald Trump.

 • Grundet i vårt arbete och företagets värderingar bygger på samma tankar vi hade när företaget grundades vilka enkelt kan sammanfattas i ”make mom proud”. Det vill säga vi ska göra bra och rätt val och vi ska göra en positiv skillnad för allmänheten, säger Aaron.
 • Som i del i detta måste vi som företag och anställda agera som förebilder. Trots att de tjänster som vi erbjuder, under ytan, har en enorm komplexitet med marknadens ledande säkerhetslösningar så ska det vara enkelt att använda, för alla. Du som slutanvändare ska inte behöva leta efter funktioner eller lösningar utan allt ska vara logiskt strukturerat och lätt att använda.
 • Med detta sagt så måste jag direkt säga att vi inte kan stanna här. Det räcker inte med att bara precis leva upp till det vi lovar och som folk förväntar sig. För att lyckas i förlängningen så måste Box överglänsa allas förväntningar, berättar Aaron.

Nyheter som lovar mycket

Att det går bra för Box och att företaget, i varje fall fram tills nu, levererat det man lovat och lite till märks tydligt i nyligen lanserade rapporter från både Gartner och Forrester som rankar Box som nummer 1 när det kommer till molnbaserad lagring och kollaborationsintegration. Men under kommande månader så ska så sakteliga Box ta ytterligare inte bara utan ett par steg till på stegen mot en komplett unifierad lösning för plattformsoberoende delning och samarbete. De största nyheterna som lanserades under tiden i San Fransisco var följande;

 • Ett nytt gränssnitt;
  Med ett nytt gränssnitt där fokus lagts på tillgänglighet av data kan vi bland annat hitta en ny funktion med senast använda eller accessade filer, en markant förbättrad sökfunktion som integreras med filers metadata på ett helt nytt sätt, ett delvis anpassningsbart gränssnitt där användaren själv kan styra vilken mapp som ska visas som standard. Det bästa av allt kommer dock sist och det är att nya Box ger 30 procent snabbare ladd-tider och fem gånger snabbare uppladdning vilket ger ett märkbart lyft för den vane användaren.
 • Förnyad visning;
  Med nya Box kan användarna direkt visa filtyper som vanligtvis kräver tidskrävande uppladdning och hämtning utan att ha tillgång till originalprogrammet eller första behöva ladda ner några plugins. Detta medför även en högre säkerhet eftersom filerna aldrig behöver lagras på den lokala datorn eller mobila enheten. Förutom att Box stödjer över 120 filformat, ett antal som hela tiden växer, så har Box nu stöd för 3D-objekt, bilder och videor i 360º och HD-videor.
 • Snabbanteckningar;
  I en kommande version kan användarna med hjälp av anteckningarna i Box markera text och lägga till anteckningar direkt i allt innehåll som visas i Box. Detta eliminerar behovet av att ladda originalprogrammen som Office eller Adobe och då all data sparas i Box så kommer även uppdateringar att hanteras med automatik.
 • Box Notes;
  Med denna nya funktion skapar Box en optimal plattform för snabbt och effektivt samarbete. Dels får användaren tillgång till sina anteckningar överallt, när som helts. Dessa anteckningar kommer dessutom att omfattas av samma smarta ”senaste” funktion och sökmotor som i övriga Box. Genom ett brilliant gränssnitt kan användare dessutom enkelt bjuda in vänner för att samarbeta över en eller flera anteckningar där vi löpande kan följa varandras tillägg. Programmet kommer inom kort att fungera över alla plattformar och även från skrivbordet.
 • Box Relay;
  Detta är en funktion som utvecklats tillsammans med IBM för att förenkla arbetsflöden inom ett företag och mot dess kunder och partners. Grunden ligger i att Box Relay förbättrar produktiviteten genom att automatisera arbeten som upprepas. Eftersom Box Relay är inbyggt i Box kan arbetsflödena omfatta både interna och externa medarbetare. Kunder, leverantörer och partner kan tilldelas uppgifter, så processen stannar inte upp när innehåll strömmar genom eller mellan organisationer. Tack vare den nya kontrollpanelen får vi en översikt i realtid där användarna får meddelanden när nya uppgifter tilldelas eller är försenade och alla åtgärder i alla arbetsflöden kan spåras. Det innebär att användarna inte längre behöver oroa sig för missade leveranser, skicka statusuppdateringar, rapportera och spåra.

Full integration med tidigare lösningar

Självklart så kommer samtliga av dessa nyheter att integreras med samtliga av de andra förbättringar som Box gjort under senaste tiden. Bland de mest intressanta av dessa finner vi;

 • Box Zones;
  Med denna funktion kan företaget själv bestämma var deras data ska lagras vilket ur ett juridiskt perspektiv kan vara enormt viktigt. De platser som är tillgängliga i dagsläget är; USA, Tyskland, Irland, Japan, Singapore och Australien.
 • Box Keysafe;
  en del av Box säkerhetslösning som hanterar nyckelhantering. En av de största och mest intressanta nyheterna här finner vi i den dubbla nyckelhantering som Box erbjuder där företagen sitter på en nyckel och Box på en annan och dessa måste sedan användas simultant för att komma år data vilket skapar en mycket hög säkerhetsnivå.
 • Box Governance;
  En funktion som kontrollerar och hanterar alla lagliga aspekter och krav som finns kopplat till olika zoner och företagskrav.

Vi avslutar med att nämna att Box, i samband med BoxWorld, även passade på att lansera ett nytt Box UI kit vilken ska göra det enklare för utvecklare att anpassa appar för företag och Enterprise. Med nya, lättanvända APIer kommer den digitalisera affärsutvecklingen genom Box lagringstjänster att bli snabbare än någonsin tidigare.

Trots alla nyheter som vi såg under dessa dagar så måste vi kort ändå rama in hela eventet med ett ord – Enkelhet. Box som lösning fortsätter att bli kraftfullare men ändå enklare att använda, Box som event var extremt enkelt och informativt i alla led och samtliga inblandade personer från Box sida hade en enkel och okomplicerad attityd vilken skapade såväl förtroende om en Vi-känsla, vilket är mycket sällsynt på företag av denna dignitet.

 

Post Comment