En relationsbyggare med rötterna i skogen

[PÅ STAN MED] Vi stämde träff med Per Johansson på DSolution. En företagsledare som beskriver sin karriär med två ord; Relationer och Förtroenden.

En relationsbyggare med rötterna i skogen 1
Per Johansson på DSolution

Mötet ägde rum på Sällskapet vilket visade sig naturligt då Per är medlem i många klubbar och föreningar. Per Johansson har nyligen sålt sitt bolag Advit till DSolution och det är något som han både känner och tror kommer att bli en mycket lyckad hopslagning av två kompletterande verksamheter. Men vi börjar med att fråga Per hur han hamnade i IT-branschen?

Jägmästare

Per, som är född i Piteå, ville bli jägmästare när han på 1970-talet på allvar började fundera över sitt framtida yrkesliv. Han gick på Skogsbruksskolan i Arvidsjaur och arbetade även som skogshuggare i 3 år. Intresset för skogen finns kvar men så småningom insåg han att det skulle få stanna vid ett intresse och att han yrkesmässigt skulle sadla om. Efter några anställningar i olika branscher började Per att studera El/Tele, Styr & Regler och sedermera även Digital & Mikrodatorteknik i Kalix respektive Borås. I samband med en efterföljande praktik kom han, i maj 1986, i kontakt med PC Doctorn i Stockholm och där började hans bana inom IT. De sålde datorer och Akelius skatteprogram. Den ständiga och snabba utvecklingen inom IT-området tilltalar mig mycket, säger Per. Om jag skulle uppleva att jag kunde och visste det mesta skulle jag nog tappa lusten, inom IT-området är det ingen risk! Utvecklingen pågår ständigt, fortsätter han.

Viktigt med människor

Idag kan Per se tillbaka på många år där han i huvudsak har verkat som företagsledare i bolag inom hårdvarusegmentet. Trots den inriktningen är det ”mjukvaran” hos kunder, leverantörer och medarbetare som är och har varit absolut viktigast för Per. Möten med människor är givande, säger han och fortsätter – Att nå fram till människor som andra tycker är ”svåra” och hitta ”nycklarna” till att få deras förtroende är något som jag sätter stort värde på. Jag har använt mig av rak och tydlig kommunikation samt sett till att leverera det som jag har lovat. På så sätt får man omgivningens förtroende, menar Per.

För mig är nöjda kunder något som man hela tiden måste förtjäna. Det gör man genom att ständigt ställa sig frågan ”Hur kan jag göra det jag gör ännu lite bättre?”. Med det som fokus är du alltid på tårna och dessutom får du dina kunder att prata gott om ditt företag. Bättre marknadsföring finns inte. En parameter som gjorde att DSolution kändes rätt för mig är att vi jobbar med ”Från nöjda kunder till glödande fans” som ledstjärna!

Ett lyckat samgående

2012 startade Per tillsammans med Christoffer Flygare Advit. Det har varit en spännande och givande tid, säger han. När vi, för nästan två sedan, började vårt samarbete med DSolution insåg nog ingen av oss vad det skulle leda till även om fördelarna för bägge parter var uppenbara. Advit kom med ett stort kontaktnät och lång erfarenhet från IT-branschen till ett DSolution som har en ledande position inom Dokumenthantering och ett i övrigt komplett erbjudande för kontoret med kaffe och pauslösningar, kontorsmaterial och telefoni. Jag har alltid velat omge mig med människor som ger energi, på DSolution får jag det i överflöd! Nu är vi ca: 50 personer och har kontor i Stockholm och i Linköping. Vi är Nordens största Xerox-leverantör och omsätter tillsammans drygt 130 miljoner, säger Per nöjt. Med den här sammanslagningen kan vi leverera ett fulltaligare utbud där vi kan erbjuda kompletta arbetsplatser som en tjänst. Vi vänder oss primärt till kunder i SMB-segmentet med en storlek på 5-500 anställda.

Jag ser verkligen fram emot den fortsatta resan och 2017 kommer att bli ett spännande år. Vi ska fortsätta att utveckla vårt erbjudande och addera fler ”glödande fans”, avslutar Per med ett vänligt leende.

Privat

Namn:                                          Per Johansson

Ålder:                                            58 år

Familj:                                          Gift med Christina, 1 dotter och 3 söner

Bor:                                               Vasastan

Intressen:                                    Många … och gärna möten med nya människor

Antal devices:                             5 st

Planerade resor:                        Kap Verde senare i vår innan båtsäsongen startar.