En vecka kvar till IP EXPO Nordic i Stockholm

Det drar ihop sig till årets stora IT-evenemang. Den 27 september öppnar dörrarna till IP EXPO Nordic i Stockholm, IT-Kanalen är på plats.

Fler än 70 talare, ett stort antal utställare och en rad spännande paneldebatter om artificiell intelligens, digitalisering och ”Internet of Things” samt live-hacks ska ge deltagarna en bred överblick över de senaste innovationerna inom en rad områden.phone-png

Digitaliseringen, framtidens artificiella intelligens, Internet of Things och utvecklingen av molnet är bara några av de teman som kommer avhandlas när IP EXPO Nordic äntligen drar igång.

– Intresset är enormt. Antalet föranmälda till IP EXPO Nordic är större vid den här tidpunkten än vad vi brukar se för våra mer etablerade event, så som IP EXPO Manchester. Så vi väntar oss väldigt många deltagare till alla olika presentationer och workshops som vi arrangerar tillsammans med utställarna och talarna, säger Bradley Maule-ffinch, strategiskt ansvarig för IP EXPO Event Series.

Bland talarna återfinns Ann Hellenius, CIO för Stockholms Stad, Microsofts chef för molnstrategi James Staten, Otso Juntunen som är chef för Google Cloud Platform Nordics samt den digitala filosofen Alexander Bard. Bard kommer utöver sitt framförande deltaga i paneldebatten ”Future of AI” tillsammans med representanter från IBM Watson och FurHat Robotics.

– Det kommer finnas något för alla, det kan vi garantera. Vi har samlat många av världens ledande personer inom en rad områden och de kommer dela med sig av sin vision av vägen framåt. De paneldebatter vi har skapat ska bli mycket intressanta, exempelvis den om det alltid heta området artificiell intelligens, där paneldeltagarna definitivt kommer komma in med olika och intressanta perspektiv, säger Bradley.

IP EXPO Nordic arrangerar också en rad live-hacks. Bland annat står IP EXPO Nordics IT-säkerhetslabb öppet under båda dagar. Där kommer IT-säkerhetsexperter från en rad aktörer att utmana varandra men även dela med sig av sina bästa tips för att skydda verksamheter mot dagens avancerade hot. 

Post Comment