Enaco levererar datahall till Kungliga Biblioteket
Hem Nyheter Enaco levererar datahall till Kungliga Biblioteket

Enaco levererar datahall till Kungliga Biblioteket

Publicerat av: Redaktionen

ENACO Sverige AB, expert på avbrottsfri drift och säkerhet, har fått uppdraget att säkra driften av Kungliga Bibliotekets nya datahall, en order värd 5.4 MSEK.

Enaco levererar datahall till Kungliga Biblioteket 1

Kungliga Biblioteket i Stockholm

Kungliga Biblioteket är Sveriges nationalbibliotek, en myndighet som ansvarar för att bevara böcker, tidningar, film, musik, reklam, datorspel och annan media för eftervärlden. Allt som trycks och allt som sänds i svensk TV och radio samlas in. I arkiven finns tidskrifter och dagstidningar från 1600-talet och framåt liksom radio- och TV-program och artiklar och avhandlingar från svenska universitet, högskolor och myndigheter.

Bland de mer kända databaserna finns Libris som katalogiserar sex miljoner titlar på Sveriges alla bibliotek och Filmarkivforskning. I databasen Kulturarw3 bevarar Kungliga Biblioteket svenska websidor från mitten av 1990-talet och framåt.

Skyddsklassad datahall

Datahallen i Stockholm byggs med hög skyddsklassning för att ge maximal säkerhet till känsliga, historiska data. Kungliga Biblioteket valde en design som ger en flexibel, säker och energieffektiv anläggning med drift och underhåll i fokus.

Ordern omfattar design och byggnation med avbrottsfri kraft, kylsystem och brandsläcksystem samt ett omfattande service- och underhållsavtal med felavhjälpning inom två timmar.

ENACO’s mångåriga erfarenhet av att leverera miljöoptimerade datacenter och teknikrum med högsta säkerhet mot driftsavbrott och intrång blev avgörande.

– ENACO har sedan många år ett obrutet förtroende att leverera datacenter till statliga myndigheter. Att vår expertis inom avbrottsfri drift och säkerhet garanterar samhällets viktigaste funktioner är något vi är mycket stolta över, säger Thomas Lundin, VD och CEO.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>