Hem Nyheter Enfo förlänger avtal med SAS i ytterligare två år

Enfo förlänger avtal med SAS i ytterligare två år

Publicerat av: Redaktionen

SAS står inför en utveckling av sin IT-arkitektur och förlänger nu avtalet med Enfo fram till våren 2023.

Enfo förlänger avtal med SAS i ytterligare två år 3Avtalet innebär att Enfo kommer att fortsätta arbetet med att utveckla SAS integrationsplattform SEIP (SAS Enterprise Integration Platform) och stötta företaget i deras övergång till molnbaserade Microsoft Azure.

Samarbetet går tillbaka till 2008 och innebär att Enfo driver och utvecklar SAS integrationsplattform SEIP på plats på huvudkontoret i Solna.

Ett team av experter bestående av arkitekter, utvecklare och förvaltare från Enfo arbetar dagligen med SAS digitala plattform som bygger både på TIBCO-teknologi och Microsoft Azure API Management. Förutom underhåll och support täcker Enfo också alla områden inom SAS plattformsutveckling.

SAS bygger nu upp en ny IT-infrastruktur vilket innebär att företagets integrationsplattform SEIP flyttar till en mer kostnadseffektiv molnbaserad lösning baserad på Microsoft Azure. Enfo ingår i arbetet med att tillsammans med SAS utveckla den nya plattformen, och fortsätter samtidigt att leverera en framtidssäker och kostnadseffektiv integrationslösning för SAS IT-miljö.

SEIP utgör en viktig del i SAS IT-miljö som gör det möjligt att hantera många olika typer av online-meddelanden, allt från intern information från personalavdelningen till kommunikation som rör passagerar- och flygplanslogistik. Plattformen ingår i den IT-lösning som exempelvis hanterar passagerares incheckning, flygplanens start och landning och även distribution av denna information till resenärer och personal. SEIP hanterar också SAS alla filöverföringar, både till och från externa system såväl som interna.

”Vi är mycket glada över vårt långa samarbete med SAS och att vi nu får möjlighet att fortsätta arbetet med att leverera en framtidssäker och kostnadseffektiv integrationslösning för deras IT-system. Samarbetet ligger i linje med vår strategi att stötta våra kunders digitala transformation och ta affärskritiska applikationer och tjänster från on-premise till hybrid miljö,” säger Niclas Tenggren, ansvarig för integrationer baserade på TIBCO och Axway på Enfo.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>