Engagerade medarbetare är glada medarbetare – även på distans
Hem KRÖNIKA Engagerade medarbetare är glada medarbetare – även de på distans

Engagerade medarbetare är glada medarbetare – även de på distans

Publicerat av: Redaktionen

[KRÖNIKA] Medarbetarnas engagemang kan vara svårt att mäta.

Är engagerade medarbetare de som syns och hörs i teammöten?

Är det dem som alltid gör sina uppgifter i tid? Med många olika företagskulturer och branscher, med olika mått för framgång, kan det vara svårt att avgöra om dina medarbetare verkligen är engagerade i sitt arbete.

Medarbetarnas engagemang är viktigt eftersom att engagerade medarbetare producerar bättre och är gladare. Hög produktion och glada anställda ger i sin tur bra resultat! I en tid där anställda är mer utspridda  från varandra än någonsin tidigare är det däremot extra viktigt att hålla engagemanget uppe hos alla medarbetare, även de på distans.

Enligt en Gallup-undersökning är 85% av de anställda runt om i världen inte engagerade i sitt arbete. Bland organisationerna med bättre medarbetarengagemang ser 21% av dessa högre lönsamhet än organisationerna i botten.  Det blir tydligt att bristande engagemang inte bara påverkar företagskulturen, det påverkar också företagets resultat.

Hur får vi då engagerade och glada medarbetare? Först behöver du förstå hur pass engagerade dina de anställda är i sitt arbete. Engagemang bygger på ärlighet, transparens och erkännande. Sannolikt känner sig anställda stoltare över sin insats när de är stolta över företaget de arbetar för. På samma sätt, när anställda ägnar hela dagen åt att producera arbete som inte uppmärksammas av kollegor eller chefer, finns det en risk att de blir oengagerade.

Med ett starkare grepp om företagskulturen kan ledningen börja med att skapa arbetsplatspolicys och strategier som främjar ett djupare, mer meningsfullt engagemang för alla anställda.

Engagera på distans

Engagerade medarbetare är glada medarbetare – även på distans

Frank Weishaupt, VD, Owl Labs

I en hybrid värld måste initiativ för ökat engagemang sträcka sig till distansarbetare såväl som de som arbetar från kontoret varje dag. För att engagera distansanställda, måste du som chef gå in på individ- och teamnivå. Börja med att prata med och fråga dina medarbetare för att ta reda på deras nuvarande engagemangsnivåer och om det finns något sätt att stödja dem för att öka deras engagemang. När du startar den här process kommer du inte bara att få svar. Du kommunicerar också till dina anställda att deras hälsa och lycka är i fokus.

Genom att använda din feedback från dina anställda som en utgångspunkt kan företaget ta fram arbetsplatspolicys och initiativ för medarbetarengagemang som t.ex:

  • Flexibla och hybrida scheman – 84% av heltidsanställda säger att kunna arbeta hemifrån skulle göra dem lyckligare.
  • Se över företagskulturen för att säkerställa att den tar hänsyn till dina distans- och hybridarbetare.
  • Börja med att inspirera dina teamchefer att få djupare kontakt med sina arbetsteam eller anmäl dem till ledarskapskurser – 70% av skillnaden i medarbetarnas engagemang beror på medarbetarens relation till sin chef.
  • Ge alla anställda möjligheter till tillväxt, som att hålla regelbundna enskilda möten för att prata om personliga mål och hur företaget kan hjälpa dem att nå dessa mål.
  • Visa medarbetarna att du har investerat i deras engagemang genom att skapa ett utbildningsstöd – 94% av de anställda säger att de skulle vara mer benägna att stanna kvar på ett företag om de kände att företaget investerade i deras lärande och professionella utveckling.
  • Visa de anställda de direkta resultaten av deras ansträngningar så att de tydligt kan se hur deras individuella bidrag har betydelse för hela företaget.

Hur HR-teamet kan ta initiativ till att öka medarbetarnas engagemang

För att förnya engagemangsnivån bland medarbetarnap behöver du ta fram ett program med hjälp av HR-avdelningen, de har bra insikter bland de anställda och vad som hade kunant resonera med var och en. Ett av de vanligaste programmen för företag med en hybrid arbetsmodell är att skapa ett gemensamt mål som hela personalstyrkan kan arbeta mot tillsammans, för att främja en djupare koppling mellan enskilda anställda och företaget.

Till exempel, är ni ett företag som är stolta över hur engagerade ni är i det lokala samhället, skapa då ett volontärmål som exempelvis att slutföra sammanlagt 1 000 timmars volontärarbete vid lokala organisationer i slutet av året. Närhelst en anställd ställer upp som volontär kan de logga sitt arbete i ett delat program som illustrerar de kollektiva framstegen och hur långt det är kvar att gå. För att uppmuntra deltagande, uppmuntra anställda genom att erbjuda gruppbelöningar för de avdelningar eller team som ger mer än sin del av arbetet.

När anställda kan se hur deras ansträngningar direkt fungerar för att göra deras samhälle och företaget till en bättre plats, kommer de att få en mer meningsfull koppling och uppskattning för det arbete de gör och öka deras engagemang i processen.

Innovativa sätt som ökar medarbetarnas engagemang

Skapa program och initiativ som enkelt kan knytas tillbaka till din företagskultur och som är unika för ditt varumärke. Var inte rädd för att bli för innovativ när det kommer till hur du engagerar de anställda. Medarbetarnas engagemang är en pågående process, lär dig av resultaten av tidigare initiativ och fortsätt utveckla nya. Kopplingen mellan handling och resultat på individnivå och för de övergripande resultatet är jättevitkigt! Fler tips:

  • Starta med med “happy hour” för kollegor som arbetar på distans en dag i veckan eller månaden. Innan de anställda släpps för att njuta av sin helg lite extra tidigt, reservera den sista halvtimmen av varje förkortad fredag ​​så att dina distans- och hybridteam träffas en sista gång för veckan med en valfri dryck i handen. För distans- och hybridteam bestående av anställda som aldrig har träffats personligen tidigare, är dessa gemensamma möten ett utmärkt tillfälle att mötas i en mer informell miljö än ett typiskt arbetsmöte.
  • Skapa gemensamma initiativ som får dem att komma ut och röra på sig, så att de sedan kan dela sina erfarenheter med sina medarbetare. Rörelseinitiativ som får medarbetare bort från sina skrivbord och ut i friska luften är ett bra sätt för företag att visa sina anställda hur mycket de värdesätter deras hälsa och välbefinnande.

Vad är viktigast, anställda som känner sig engagerade i sitt arbete eller anställda som är nöjda? I verkligheten går medarbetarengagemang och medarbetarglädje hand i hand. Det ena utan det andra ger en bristande arbetsplats.

Av: Frank Weishaupt, VD, Owl Labs

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00