Hem Nyheter Enklare nätverk i molnet med Equinix

Enklare nätverk i molnet med Equinix

Publicerat av: Redaktionen

Equinix blir leverantör av nätverksförbindelser till Rakuten Mobiles lösning för att bygga virtuella nätverk i molnet.

Enklare nätverk i molnet med Equinix 2

Justin Dustzadeh, teknikchef på Equinix

Det är en tekniklösning som är intressant för många företag som vill dra nytta av molnresurser i stället för att bygga egen infrastruktur.

Equinix som är ett ledande globalt företag på snabba kommunikationslänkar och datacenter har fått en ny framstående samarbetspartner. Det är Rakuten Mobile i Singapore som väljer att basera sin plattform Rakuten Communications Platform (RCP) på Equinix infrastruktur.

Rakuten Mobile ligger rätt i tiden då företagets plattform består av en samling tekniklösningar för att snabbt och enkelt bygga virtualiserade nätverk i molnet. I klartext betyder det att ett företag kan skapa ett eget nätverk, utan att behöva köpa kablar, routrar, switchar, wifi-utrustning och allt annat som behövs för traditionella nätverkslösningar.

Det är inte bara minskade inköp som talar för virtualiserade nätverk i molnet. Enklare administration, mindre behov av att anställa svårrekryterad personal för att sköta nätverken och att det handlar om moderna nätverkslösningar som är mer flexibla än de traditionella är ytterligare skäl. En viktig tanke med en lösning som RCP är att den från början är konstruerad för att vara mjukvarudefinierad (software defined networks). Man slipper migrera existerande nätverk till den paradigmen, om det ens är möjligt.

För att lyckas med det här konststycket krävs, till att börja med, två saker: kapacitet i molnet och en lösning i stil med RCP. För att göra det på ett bra sätt med nätverk som har en global räckvidd krävs en tredje sak: snabba globala nätverksförbindelser och det är det Equinix tillför Rakutens erbjudande.

Rakuten inledde en global satsning på att etablera RCP i juni. Att hitta en leverantör av snabba förbindelser som Equinix är ett viktigt steg i den satsningen. Även om Rakuten ännu inte gjort så mycket väsen av sig i Sverige så är valet av Equinix ett gott betyg för det senare företagets globala räckvidd för nätverksförbindelser.

Rakuten Mobile ingår i en stor koncern med huvudkontor i Japan och har också mobilnät i sortimentet. Med RCP riktar Rakuten Mobile in sig på stora företag, telekomoperatörer och offentlig sektor.

– Med Platform Equinix kan Rakuten Mobile dra fördel av vår globala närvaro, för att erbjuda snabba och säkra förbindelser med låg fördröjning över hela världen, säger Justin Dustzadeh, teknikchef på Equinix.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>