Enligt IDC är Epson skrivartillverkaren som förändrade marknaden

Skrivare utan bläckpatroner utmanade industrin och gav företagen en rad nya kostnader och miljöfördelar.

Epson är utsedd till “skrivartillverkaren som formade år 2015” i IDC:s rapport Western Europe Business Inkjet Market Shares 2015.Enligt rapporten hade Epson en försäljningstillväxt i antalet Enligt IDC är Epson skrivartillverkaren som förändrade marknaden 1bläckstråleskrivare för företagsmarknaden på 40,4 procent, vilket gjort företaget till Europas näst största leverantör.

Bakgrunden är lanseringen av nya modeller i serien WorkForce Pro och EcoTank som utmanat rådande branschnormer: Till skillnad från traditionella patroner har skrivarna påfyllningsbläckbehållare vilket medför betydande kostnads- och miljöfördelar. Som ett exempel, har WorkForce Pro-modeller högre utskriftshastighet och kvalitet, lägre total ägandekostnad och miljöfördelar som upp till 82 procent lägre energiförbrukning. Dessutom har Epson introducerat flera nya serviceprogram efter kundernas behov.

Enligt IDC har marknaden för bläckstråleskrivare för företag en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 10,2 procent fram till 2020. Redan 2017 väntas bläckstråleskrivare stå för 25 procent av den totala andelen för företag. Epson har därför investerat 400 miljoner euro i nya produktionsanläggningar och kommer att investera ytterligare 185 miljoner euro i bläckteknik för PrecisionCore de kommande tre åren.