HCL och Siemens – Enterprise Mobility Management

Det globala IT-konsultföretaget HCL Technologies (HCL), har ingått ett strategiskt partnerskap med Siemens kring nästa generations teknologier för tillverkande industri (Industri 4.0).

HCL och Siemens - Enterprise Mobility Management 1Partnerskapet innebär att HCL och Siemens ska samarbeta kring Siemens Industry Software Suite, inklusive det öppna och molnbaserade IoT-operativsystemet MindSphere. De konkreta samarbetsområdena omfattar teknologi, applikationsutveckling, connectivity solutions, och marknadsföring.

– Det finns en betydande efterfrågan på initiativ kring Industri 4.0, inte minst i samband med att våra kunder inom tillverkande industri satsar på automation, cyber-physical systems och IoT-teknologier för att skapa smarta ekosystem. Samarbetet med Siemens utgör ett bevis på vår ledande marknadsposition på det här området, säger G.H Rao, President, Engineering and R&D Services, HCL Technologies.

– Vi är övertygade om att HCL är en stark partner som tillför både skalbarhet och ett globalt nätverk av expertis. HCL:s tjänster passar perfekt med våra produkter och plattformar inom tillverkande industri, vilket gör dem till en strategisk partner, säger Paul Kaeley, Senior Vice President, Global Partner Eco-system, Siemens PLM Software.

HCL kan nu erbjuda Siemens MindSphere-lösningar till sina kunder över flera sektorer. Tillsammans med Siemens kommer HCL att fokusera på vidareutveckling och innovation baserat på MindSphere.