EOS och Hyperganic revolutionerar design och prestanda för viktiga rymdkomponenter
Hem Teknik EOS och Hyperganic revolutionerar design och prestanda för rymdkomponenter

EOS och Hyperganic revolutionerar design och prestanda för rymdkomponenter

Publicerat av: Redaktionen

När den AI-drivna mjukvaruplattformen Hyperganic Core nu integreras i EOS digitala och avancerade additiva tillverkningslösningar möjliggörs stora språng inom innovation och produktion för flyg- och rymdindustri.

EOS, ledande leverantör av ansvarsfulla tillverkningslösningar via industriell 3D-printteknik, och Hyperganic lanserar ett exklusivt partnerskap för att främja området ’space propulsion’.

Hyperganic arbetar för att accelerera teknisk innovation genom sin banbrytande mjukvaruplattform.

Dr Hans J. Langer, EOS grundare och en visionär inom additiv tillverkning (AM), säger:

– Som ständiga och banbrytande innovatörer samarbetar vi nu med Hyperganic för nästa paradigmskifte inom AM. Det är ett designskifte som möjliggör nya lösningar och nivåer av prestanda. Samtidigt revolutionerar det designprocessen och ger AM ett verkligt digitalt arbetsflöde, från mjukvarugenererad algoritmisk teknik till digital tillverkning.

Lin Kayser, VD för Hyperganic:

– Vi är mycket glada över detta branschunika samarbete med EOS. Algoritmisk teknik gör idéer till design på några minuter, där ingenjörer sätter regler och datorn genererar resultat. Specifikt kommer området rymdframdrivning som fortfarande använder mycket konservativ design att tjäna stort på algoritmisk teknik.

Revolutionerande designfrihet för AM

Historiskt har människor använt ritbordet för att översätta idéer till papper, innan CAD-system kom och förändrade arbetet. Ändå kräver även små designförändringar fortfarande mödosamt ombyggnadsarbete. Eftersom varje iteration kostar tid och pengar tvingar CAD-baserade metoder ingenjörer till konservativ design, istället för att tänja på gränserna.

Samtidigt har designfrihet alltid varit en av de vägledande principerna för AM, vilket möjliggör delstrukturer och applikationer som var omöjliga att tillverka med traditionella produktionsprocesser. Partnerskapet mellan EOS och Hyperganic tar nu detta tillvägagångssätt till nästa nivå.

EOS och Hyperganic revolutionerar design och prestanda för viktiga rymdkomponenterEtt radikalt exempel är en aerospike-raketmotor designad av Hyperganic och tillverkad av EOS och AMCM, ett företag i EOS-gruppen. Aerospike-motorn, som klassiskt ses som en enorm ingenjörs- och tillverkningsutmaning, byggdes från grunden med hjälp av en algoritmisk modell av Hyperganic.

En av de hundratals mönster, som Hyperganic producerade på bara några dagar, producerades i en EOS M 400-4. Den mycket komplexa komponenten printades utan stöd med den nyutvecklade EOS NickelAlloy IN718-processen.

Aerospike-motorn omarbetades sedan automatiskt för produktion på ett betydligt större AMCM M 4K-system i EOS CopperAlloy CuCrZr. Att kombinera nivån av komplexitet i design med förmågan att skriva ut i sådan storlek på ett tillförlitligt sätt kommer att driva nästa innovation inom rymdframdrivning.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>