Hem Nyheter EPB Fiber Optics väljer Smartoptics öppna linjesystem för nätuppgradering till 100G

EPB Fiber Optics väljer Smartoptics öppna linjesystem för nätuppgradering till 100G

Publicerat av: Redaktionen

Smartoptics, en ledande leverantör av optiska nätlösningar, meddelar idag att USA-baserade EPB Power and Fiber Optics väljer Smartoptics öppna linjesystem för att uppgradera och förbättra sina nättjänster.

EPB Fiber Optics väljer Smartoptics öppna linjesystem för nätuppgradering till 100G 3Den nya lösningen är baserad på Smartoptics DCP-M, ett öppet linjesystem för flexibel och kostnadseffektiv DWDM-anslutning.

EPB, ett kommunalt ägt bolag som tillhandahåller elektricitet, internet, TV och telefonitjänster till bostäder och företagskunder i Chattanooga har tecknat ett avtal med Smartoptics för leveranser av sin DCP-M40-plattform.

Enligt kontraktet kommer var och en av EPB:s noder och datacenter att utrustas med det öppna linjesystemet DCP-M40. Lösningen erbjuder möjligheten att transportera 40 kanaler med hastigheter upp till 400 Gbps med hjälp av DWDM. Transporten sker till varje nod över fysiskt separerade fibrer, vilket skapar ett robust nät.

Möjligheten att transportera flera 100 eller 400 Gbps-tjänster utan att behöva öka antalet optiska fiber mellan noderna gör att EPB kan möta ökande bandbreddskrav samtidigt som man framtidssäkrar och utnyttjar den befintliga fiberinvesteringen.

Joe Freeman, chef för Network Engineering på EPB, kommenterar: “EPB har lovat våra kunder att tillhandahålla världsledande nätanläggningar i hela vårt serviceområde. Vi är i början av ett flerårigt nätprojekt för att uppgradera vår befintliga infrastruktur. Parallellt går vi från ett centraliserat nätverk till en mer distribuerad modell som gör att vi kan distribuera tjänsterna närmare våra 170 000 kunder. Jag är övertygad om att Smartoptics skalbara, kostnadseffektiva DCP-M40-plattform är en nyckelkomponent i denna tillväxtstrategi som gör att vi kan fortsätta att förnya våra kunderbjudanden i framtiden. ”

”Smartoptics har varit mycket framgångsrika när det gäller att tillhandahålla effektiva nätlösningar till företag och statliga organisationer. Allteftersom vi har utökat vår produktportfölj de senaste åren, vinner vi nu också mark hos kommunala tjänsteleverantörer och nätoperatörer som i ökande grad inser den fulla fördelen med våra flexibla öppna linjesystem. EPB-projektet, är ett exempel på en omfattande, skalbar nätlösning baserad på Smartoptics banbrytande teknik, är ett tydligt bevis på framgången för denna strategi”, säger Magnus Grenfeldt, VD för Smartoptics

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>