Epicenter expanderar: Öppnar i Amsterdam med EDGE Technologies
Hem Nyheter Epicenter expanderar: Öppnar i Amsterdam med EDGE Technologies

Epicenter expanderar: Öppnar i Amsterdam med EDGE Technologies

Publicerat av: Redaktionen

Epicenter expanderar till Amsterdam och öppnar ett innovationshus i fastigheten EDGE Olympic, mitt i Amsterdam-distriktet Zuidas.

Epicenter expanderar: Öppnar i Amsterdam med EDGE Technologies

Epicenter Amsterdam I EDGE Olympic

I samband med öppningen blir Epicenter också partner till techbolaget EDGE Technologies, prisad som utvecklare av den mest hållbara och smarta byggnaden i Europa – The EDGE.

De första medlemmarna i Epicenter Amsterdam flyttar in under maj månad.

Epicenter och EDGE Technologies utvecklar tillsammans en ny generation av teknikdrivna, hållbara innovationshus där arbetsmiljö och upplevelser möjliggör innovation genom samarbeten.

Här är alltifrån etablerade storföretag, snabbväxande bolag och entreprenörer som vill utveckla sin digitala affär välkomna.

– Vi hoppas att Epicenter kan skapa en kreativ arena för digital innovation som bidrar till ökad tillväxt i Amsterdam på samma sätt som i Stockholm. Ett nytt Epicenter i en ny stad skapar också fantastiska möjligheter för våra medlemmar att växa och utvecklas. Etableringen i Amsterdam ger våra 4000 svenska medlemmar en landningsbana för etablering i Benelux.Tillsammans med EDGE Technologies skapar vi en miljö, ett digitalt innovationshus, man inte hittar någon annanstans, säger Patrick Mesterton, vd och medgrundare Epicenter.

I partnerskapet ansvarar EDGE Technologies för utvecklingen av fastighetens funktioner med fokus på hälsa, välbefinnande och hållbarhet.

Detta görs med både IoT och AI teknik. Epicenter, som gjort sig känd som en mötesarena för digital innovation, ansvarar i sin tur för utvecklingen av upplevelsen där lärande, samarbete och medskapande står i centrum. Allt enligt samma framgångsrika modell som i Stockholm där innovationslabb, industrievent, utbildningsprogram och flexibla arbetsplatser är en del av erbjudandet.

– Sättet vi människor arbetar på förändras snabbt. På EDGE Technologies utvecklar vi fastigheter som både fyller dessa nya behov men vi tar också sikte på framtiden. I Epicenter har vi hittat en partner som precis som oss förstår att innovationer växer bäst i samarbete. Jag ser fram emot att följa hur vi tillsammans kan skapa ett än mer intressant innovationshus för EDGE Olympics alla företag och entreprenörer, säger Coen van Oostrom, vd och grundare, EDGE Technologies.

Totalt utgör EDGE Olympic 11 000 kvadratmeter. Samarbetet och partnerskapet är Epicenters första steg utanför Sveriges gränser. Målsättningen är att fortsätta expansionen och etablera Epicenter i fler städer världen över.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>