Epicenter och Svensk-Amerikanska Handelskammaren öppnar innovationsplattform i New York
Hem NYHETER Epicenter och Svensk-Amerikanska Handelskammaren öppnar innovationsplattform i New York

Epicenter och Svensk-Amerikanska Handelskammaren öppnar innovationsplattform i New York

Publicerat av: Redaktionen

I sommar inleder Svensk-Amerikanska Handelskammaren, New York (SACCNY) ett långsiktigt samarbete med innovationshuset Epicenter inför lanseringen av Gateway x Epicenter.

Epicenter och Svensk-Amerikanska Handelskammaren öppnar innovationsplattform i New York 2Gateway x Epicenter är en unik innovationsplattform och mötesplats i New York för svenska och amerikanska tillväxtföretag och internationella storbolag.

SACCNY har verkat på den amerikanska marknaden sedan 1906 och har länge agerat som en obunden, virtuell mötesplats för att sammankoppla det svenska och amerikanska näringslivet.

Under de senaste åren har behovet av en fysisk mötesplats identifierats för att svenska företag och entreprenörer i USA ska kunna mötas, växa och initiera partnerskap. Det ledde till initiativet att starta plattformen Gateway x Epicenter.

Gateway x Epicenter (Gateway) kommer att drivas i partnerskap mellan SACCNY och innovationshuset Epicenter. Epicenter har gjort sig känd som en mötesarena för digital innovation och framgångsrikt etablerat sig som en ledande aktör på den nordiska marknaden, med pågående etableringar i Europa.

– Gateway ska fylla flera funktioner; erbjuda en ”unfair advantage” och ingång på den amerikanska marknaden för internationaliserande ’scaleup’ bolag, innovationsstöd och tillväxtmetodik för storföretag samt agera dörröppnare mot amerikanska investerare, entreprenörer, företag och talanger att öka intresset för Sverige. Allt detta i en innovativ miljö utformad i svensk design. I uppdraget att förverkliga dessa funktioner hade vi inte kunnat be om en bättre samarbetspartner än Epicenter”, säger Anna Throne-Holst, VD för SACCNY.

– Vi ser partnerskapet med SACCNY som en enorm möjlighet för våra medlemmar att växa och utvecklas. Östkusten och New York börjar komma ikapp Silicon Valley som en av världens ledande tech-hubbar. Etableringen i New York ger alla våra Epicenter medlemmar en kreativ arena för digital innovation, en landningsbana och en mängd synergieffekter för att skapa nya, spännande affärer i USA, säger Patrick Mesterton, VD och medgrundare av Epicenter.

Samarbetet tillkännagavs från scen i Stockholm i samband med Sime Summer onsdagen den 30 maj, 2018.

Genom att sammankoppla SACCNYs och Epicenters tjänsteutbud på en plats, samt utveckla nya produkter för att främja internationalisering, kommer innovationsplattformen få stor betydelse för att driva acceleration och tillväxt av svenska bolag på den amerikanska marknaden.

Plattformen erbjuder tjänster såsom innovationslabb, matchmaking, industrievents, accelerationsresor, kompetensutveckling och flexibla arbetsplatser.

Gateway x Epicenter tar över 29e våningen i en skyskrapa på centrala Manhattan och blir en dörröppnare för scale-ups och ett ”home-away-from-home” för representanter från storföretag. Flertalet av storbolagen från det svenska näringslivet stöttar initiativet finansiellt.

Gateway x Epicenter öppnar sina dörrar för de första medlemmarna i september 2018.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00