Episerver placeras som ”visionär” i ny Gartner-rapport om plattformar för digitala upplevelser
Hem Nyheter Episerver placeras som ”visionär” i ny Gartner-rapport om plattformar för digitala upplevelser

Episerver placeras som ”visionär” i ny Gartner-rapport om plattformar för digitala upplevelser

Publicerat av: Redaktionen

Episerver placeras som ”visionär” i den nya rapporten ”Magic Quadrant for Digital Experience Platforms” från analysföretaget Gartner.

Episerver placeras som ”visionär” i ny Gartner-rapport om plattformar för digitala upplevelser 1

James Norwood, EVP Strategy och CMO på Episerver

Den höga rankingen återspeglar hur Episerver har investerat i och breddat sin molnplattform Digital Experience Cloud för hantering av digitalt innehåll, e-handel och marknadsföring.

Gartner uppmärksammar Episerver för sin kapacitet för utförande och för sin helhetsvision. I rapporten bedöms Episerver och totalt 21 olika leverantörer av plattformar för digitala upplevelser.

Nya Magic Quadrant for Digital Experience Platforms är en utveckling av Gartners tidigare marknadsrapport Magic Quadrant for Horizontal Portals.

Episerver har gjort en rad långsiktiga investeringar i Digital Experience Cloud. Enbart under det senaste året har plattformen breddats med bland annat kampanjhantering för omnichannel-kommunikation, funktioner för personalisering i realtid med stöd av artificiell intelligens och analysverktyg för kundresan, liksom förbättrade funktioner för användargenererat innehåll och ett system för distribuerad orderhantering. Resultatet är en enhetlig och samtidigt mycket effektiv resurs för att skapa och leverera friktionsfria digitala upplevelser.

Episerver har också breddat sitt samarbete med Microsoft och lanserat Episerver Digital Commerce for Dynamics 365, en lösning som förenar Episervers plattform med Dynamics 365 och dess funktioner inom affärsstöd (ERP) och kundvård (CRM), och som tillhandahålls genom Microsofts molntjänst Azure.

– Vi har gjort betydande investeringar i vår plattform och ser nya Gartner Magic Quadrant for Digital Experience Platforms som ett erkännande för styrkan hos vår lösning, både sett till bredden och till djupet. Även om marknaden för digitala upplevelser ännu befinner sig i en mognadsfas så ser vi allt fler organisationer som står inför en genomgripande digital transformation av sin verksamhet. En modern plattform för digitala upplevelser kan ge dem rätt verktyg för att möta denna utmaning, säger James Norwood, EVP Strategy och CMO på Episerver.

Episerver Digital Ex perience Cloud erbjuder en plattform som tjänst (PaaS) och levereras genom Microsofts moln Azure. Den stöds av ett ekosystem med över 800 partners – digitalbyråer och systemintegratörer som hjälper organisationer över hela världen att skapa, hantera och personalisera digitala upplevelser.

Gartner Magic Quadrant är en sammanfattning av en genomgång av en specifik marknad och som ger en bred översikt över olika aktörer på denna marknad och deras relativa positioner.

Den kompletta rapporten ”Magic Quadrant for Digital Experience Platforms, January 17, 2018” finns tillgänglig för abonnenter via Gartner.com.

Ansvarsbegränsning

Gartner rekommenderar inte någon viss leverantör, produkt eller tjänst som beskrivs i sina undersökningsrapporter. Gartner råder inte heller teknikanvändare att bara välja leverantörer med högst ranking eller motsvarande beskrivning. Gartners rapporter består av omdömen från Gartners undersökningsorganisation och ska inte betraktas som redovisning av fakta. Gartner frånsäger sig varje form av garanti, uttryckligen eller indirekt, med avseende på denna undersökning, inklusive eventuella garantier vad gäller gångbarhet eller lämplighet för ett visst ändamål.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>