Eplan lanserar en fullversion av eManage
Hem Nyheter Eplan lanserar en kostnadsfri fullversion av eManage

Eplan lanserar en kostnadsfri fullversion av eManage

Publicerat av: Redaktionen

Den kostnadsfria versionen av eManage gjorde det möjligt för användare att ladda upp, dela och hantera Eplans plattform-projekt i molnet.

Lösningsleverantören Eplan presenterar nu den fullständiga versionen av mjukvaran, som erbjuder avsevärt större mervärde: grunddata kan nås i molnet liksom kompletterande dokument, och prestandan ökar med ytterligare kapacitet.

Samarbete är grunden i applikationen, som knyter samman OEM:er, systemintegratörer, maskinbyggare och operatörer.

Den fullständiga versionen av eManage har varit tillgänglig sedan lanseringen av nya Eplan Platform 2022 i september. Det avgiftsbelagda expansionsutförandet för denna innovativa molnmjukvara möjliggör de första stegen mot tur och retur-aktiverad teknik inom automation.

Fullständig information genom hela projektet

Hittills, om ett projekt delas i molnet, är schemat synligt, men inte all medföljande dokumentation. Den fullständiga versionen av Eplan eManage erbjuder mervärde på detta område. Projektintressenter ges tillgång till all data och dokumentation som är relevant för projektet, inklusive materiallistor samt neutrala dokument i Excel. Dessa blir utbytbara med en enhetlig grund av data. Claas Schreibmüller, som är Head of Engineering Solutions på Eplan förklarar: »Den fullständiga översikten av kundernas krav och projektkraven ger större transparens för alla intressenter som är involverade i utvecklingen av en maskin eller ett anläggningssystem.» Lämplig rättighetshantering säkerställer att dataåtkomst kan regleras exakt.

Eplan lanserar en fullversion av eManage

Claas Schreibmüller

Grunddata tillgänglig överallt

Många arbetar hemifrån nuförtiden och det är här användarna ofta stöter på systemgränser: även om de kanske kan komma åt ett projekt, kan de inte alltid komma åt motsvarande grunddata som specificeras som standard i ett företag för konstruktionsprojekt. Eplan eManage erbjuder nu utbyte av systemrelevant grunddata som enkelt kan hämtas och vid behov tas med enligt »pack & go»-principen. Projektledare kan därmed mycket enkelt göra grunddata centralt tillgängliga. Sammanfattningsvis säger Schreibmüller:

»Varhelst användaren än arbetar kan all relevant grunddata nås och behöver inte mödosamt kopieras.»

Bakåtkompatibilitet säkerställer tillgång till projekt

Versionskrav i leverantörsspecifikationer eller inhämtning av förslag innebär ofta att projektpartners ställs inför utmaningen att använda flera olika versioner av Eplans mjukvara. Med den nya versionen av eManage kan projekt från Eplan Platform 2022 till exempel sparas för att vara bakåtkompatibla för t.ex. Version 2.9. Detta tar bort behovet av att underhålla flera versioner av Eplans programvara utan att bryta mot avtalsvillkoren och förenklar hela arbetsflödet i leverantörsmiljön.

Mer lagringsutrymme för optimal prestanda

Med gratisversionen av eManage har användare hittills haft tillgång till 10 GB lagringskapacitet i Eplan Cloud. Med fullversionen ökar denna kapacitet med ytterligare 10 GB för varje »säte» i företaget, och detta utökade lagringsutrymme är tillgängligt för alla. Det finns också en annan fördel som lönar sig för företag med ökad prestanda: den extra molnlagringen är en aktiv samarbetsmiljö och inte bara ren lagringskapacitet. Detta säkerställer också optimala förutsättningar för globalt samarbete över nationsgränserna. Användare av Eplans programvara som använder Conversion Package, som en del av att byta till ett abonnemang, får automatiskt tillgång till den fullständiga versionen av eManage.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>