Epson har sålt fler än 30 miljoner Ecotank-skrivare
Hem Produkt Nyheter Epson har sålt fler än 30 miljoner Ecotank-skrivare

Epson har sålt fler än 30 miljoner Ecotank-skrivare

Publicerat av: Redaktionen

Seiko Epson Corporation har tillkännagivit att den totala globala försäljningen av skrivare med bläcktankar i Ecotank-serien har passerat 30 miljoner enheter.

Epson har sålt fler än 30 miljoner Ecotank-skrivare 2Epson lanserade den första högkapacitetsskrivaren med bläcktankar i oktober 2010 och vid slutet av 2017 hade Ecotank-serien lanserats i närmare 150 länder och regioner, med stark tillväxt i bland annat utvecklingsländer.

Den positiva trenden har medfört att den här typen av skrivare med bläcktankar utgör en allt större del av den totala marknaden för bläckstråleskrivare. Epson har lyckats behålla positionen som marknadsledande* på området tack vare ett starkt varumärke och en stark produktportfölj.

”Den här typen av högkapacitetsskrivare med bläcktankar ger mindre miljöpåverkan, erbjuder lägre driftskostnad och gör det enklare och mindre resurskrävande att skriva ut jämfört med laserskrivare och traditionella bläckstråleskrivare. Epson har förändrat affärsmodellen för bläckstråleskrivare och kommer att fortsätta det arbetet.”, säger Koichi Kubota, Director, Senior Managing Executive Officer och Chief Operating Officer för Printing Solutions Operations Division på Seiko Epson.

Under helåret 2018 (slutar i mars 2019) kommer Epson att skynda på utvecklingen mot en större andel skrivare med bläcktankar, med en tydlig målsättning att de ska bli den dominerande lösningen på marknaden.

Epson kommer under perioden också att fortsätta lyfta fram bläckstråleskrivare som ersättare till laserskrivare, bland annat genom att stärka upp portföljen ytterligare med kostnadseffektiva och lättanvända produkter. Epson räknar med att sälja 9,5 miljoner högkapacitets-skrivare med bläcktankar under helåret 2018, en ökning med 20 procent jämfört med föregående år. Prognosen är att den här kategorin ska stå för omkring 55 procent av Epsons totala försäljning av bläckstråleskrivare.

* Antalet högkapacitets-skrivare med bläcktankar som sålts från 2010 till 2017, baserat på IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2018Q1.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>