Epson och Despec i utökat samarbete

Distributören Despec har varit en uppskattad partner till Epson under lång tid.

Nu tar de båda företagen samarbetet vidare till nästa nivå genom ett utökat samarbete som innebär att Despec även kan erbjuda Epsons B2B-sortiment av skrivare och skannrar.Epson och Despec i utökat samarbete 1

Despec är en ledande distributör av dator-, skrivar- och kontorstillbehör i Norden och har sedan tidigare erbjudit tillbehör och förbrukningsmaterial för Epsons produkter.

– Det finns ett stort sug efter vår bläckteknik för företag. Våra WorkForce-skrivare är mer kostnadseffektiva och mer miljövänliga än laserskrivare, och hjälper företag och offentliga verksamheter att arbeta hållbart. Det fördjupade samarbetet med Despec är viktigt i vårt arbete att göra våra produkter än mer tillgängliga för den svenska marknaden, säger Maths Arvesjö, Business Sales Manager på Epson i Sverige.

Despec har sedan bolaget grundades i Danmark 1992 byggt upp en tydlig och stark närvaro i hela Norden med hjälp av ett starkt fokus på att vårda kundkontakter för att bygga långsiktiga och långvariga relationer.

Epson har en mycket stark produktportfölj inom både skrivare och skannrar för företagsmarknaden och det kommer att vara ett viktigt tillskott för oss i vårt erbjudande till våra kunder, säger Claus Fleischanderl, Försäljningschef på Despec. I takt med att allt fler organisationer lägger större fokus på hållbarhet så ser vi att det finns en stor potential för bläcktekniken på företagsmarknaden och vi ser fram emot att satsa på det tillsammans med Epson.

Ett samarbete av den här typen är en tydlig indikation på vart marknaden är på väg. Det finns ett ökat intresse för hållbara produkter, och Epsons innovationer med vidareutveckling av bläckstråletekniken går väl i linje med denna efterfrågan.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med Despec under lång tid och det känns både kul och naturligt att vi nu tar nästa steg på vår resa tillsammans, säger Maths Arvesjö.