Epson-projektorer används i uppmärksammad utställning på Amos Rex

Epson har valts som leverantör av projektorer till konstkollektivet teamLabs utställning på nyöppnade Amos Rex i Helsingfors.

Epson-projektorer används i uppmärksammad utställning på Amos Rex 1Utställningen, som består av uppslukande digitala installationer, projiceras med hjälp av 118 laserprojektorer från Epson. Dessutom har ytterligare 17 Epson-projektorer installerats i andra delar av museet.

”teamLabs utställning är otroligt tekniskt utmanande. Epsons 3LCD-laserprojektorer är de projektorer som klarar denna utmaning bäst, tack vare sin ljusstyrka, kontrast och färgåtergivning”, säger Kai Kartio, Director, Amos Rex museum.

Tokyobaserade teamLabs består av 500 programmerare, ingenjörer, CG-animatörer, matematiker och arkitekter och har lanserat ett flertal utställningar det senaste året, såsom uppmärksammade teamLab Borderless på MORI Building DIGITAL ART MUSEUM i Tokyo.

“Med hjälp av projektorer från Epson blir utställningen en fantastisk, uppslukande upplevelse, som kommer att hjälpa museet att förstärka Helsingfors status som en europeisk kulturstad”, säger Neil Colquhoun, Executive Director, professional displays på Epson Europe. “Museum, framförallt de som vill skapa moderna och engagerande upplevelser för besökare, kan ha stor nytta av våra projektorer, som väcker kultur till liv genom skarp bild och hög ljusstyrka, samtidigt som de har lång hållbarhet och kräver minimalt med underhåll”.