Hem Nyheter Equinix breddar med nära samarbete med Google – mer flexibla anslutningar för kunderna

Equinix breddar med nära samarbete med Google – mer flexibla anslutningar för kunderna

Publicerat av: Redaktionen

Equinix livsnerv är att erbjuda snabba anslutningar, både lokalt och globalt.

Equinix breddar med nära samarbete med Google – mer flexibla anslutningar för kunderna 2

”Det fördjupade samarbetet med Google ökar bredden och flexibiliteten för vårt erbjudande”, säger Maria Sundvall, Sverigechef på Equinix.

Nu ger ett nära samarbete med Google bättre prestanda för anslutning till sökjättens publika molnplattform.

Equinix är en marknadsledare vad gäller snabba anslutningar globalt, så kallade interconnections. Affärsidén går ut på att det blir dyrt och krångligt för kunderna att ordna snabba och tillförlitliga anslutningar med bra prestanda på egen hand. Ett användningsfall är företag som expanderar globalt och snabbt behöver ansluta nya lokalkontor.

Equinix erbjuder också serverdrift i egna datacenter på flera platser i världen och en utökning är planerad globalt.

En viktig komponent vad gäller anslutningar är förstås att erbjuda snabba anslutningar till de stora molnleverantörerna. Ett fördjupat samarbete med Google som presenterades nyligen bidrar till det.

– Det fördjupade samarbetet med Google ökar bredden och flexibiliteten för vårt erbjudande. Det ökar våra möjligheter att erbjuda de absolut bästa lösningarna till våra kunder, säger Maria Sundvall, Sverigechef på Equinix.

Rent formellt har Equinix blivit en ”Google Cloud Premier Partner” och i sambandet med det erbjuds nya Google Cloud Interconnect i företagets datahallar. Anslutningar till Google Cloud finns sedan tidigare, men med Google Cloud Interconnect finns nu en kapacitet på hela 100 Gbit/s tillgänglig. Equinix erbjuder även motsvarande lösningar för Amazons och Microsofts molnplattformar.

– Alla molnleverantörer är viktiga, det är vanligt att företag använder flera, säger Maria Sundvall.

Rent konkret finns det åtskilliga exempel på användningsfall för vilka snabbare anslutning till Googles moln spelar roll. Ett sådant är för kunder som använder Googles dataanalystjänster och behöver överföra stora datamängder, i realtid eller åtminstone ofta och med krav på låga fördröjningar. I princip alla molnapplikationer som ställer krav på höga prestanda och skalbarhet kan dra nytta av högre kapacitet.

Det är också värt att nämna företag som satsar på hybridmoln och/eller multimoln, alltså kombinationer av privata moln och olika publika molnplattformar. Snabba anslutningar gör det enklare att dra nytta av sådana arkitekturer.

Equinix har redan en stark ställning som leverantör av anslutningar till Googles moln:

– I de länder vi är verksamma har vi en andel på 57 procent vad gäller anslutningar till Googles moln.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>