Equinix och Facebook utvecklar öppet IT-ekosystem

Equinix inleder ett samarbete med Facebook för att utveckla nästa generations datacenterteknologi.

De båda företagen skapar ett öppet IT-ekosystem för snabbare innovation och kapacitetsutveckling för datacenter- och molnteknologi.

I takt med att organisationer emigrerar till molnet ställs tuffare Equinix2krav på IT-systems prestanda och skalbarhet, t.ex. inom den allt mer uppkopplade och mjukvaredrivna industrisektorn. För att hålla jämna steg med utvecklingen samverkar Equinix och Facebook för att skapa en öppen plattform för tätare interaktion och snabbare innovation. Det ska bli lättare för leverantörer och kunder att samarbeta med utvecklingen av hårdvara och mjukvara för en mera kraftfull uppkoppling.

Ekosystemet baseras på en öppen plattform, både i fråga om hårdvara och om mjukvara, som inkorporerar tekniska lösningar utvecklade av Facebook inom ramen för OCP (Open Compute Project).

Equinix gick nyligen med i OCP-projektet tillsammans med flera ledande nätverksleverantörer. Sedan starten för 5 år sedan har OCP drivit på utvecklingen av datacenterteknologin genom källkodsöppna system. Projektet har fungerat som en katalysator för innovation och tekniska framsteg inom nätverks- server- och lagringsteknik.

Equinix kunder får nu möjlighet att implementera sina mobil-, IoT- och hybridtjänster i en öppen plattform som möjliggör fortsatt teknikutveckling. Tillsammans banar Equinix och Facebook väg för framtidens innovationer inom datacenter- och hybridmolnteknologi.

Equinix står värd för 1100 nätverksleverantörer och över 500 molnleverantörer på över 40 nyckelmarknader. Totalt hyser företaget 6300 kunder inom sina centers som var och en utgör en potentiell samarbetspartner för att driva teknikutvecklingen framåt.  

Post Comment