Equinix stödjer säker digital infrastruktur och ansluter sig till Gaia-X
Hem Säkerhet Equinix stödjer nu säker digital infrastruktur och ansluter sig till Gaia-X

Equinix stödjer nu säker digital infrastruktur och ansluter sig till Gaia-X

Publicerat av: Redaktionen

 Instabilt världsläge och ökande digitala påverkansoperationer gör att Equinix delar med sig av expertis för att säkra europeisk datasjälvständighet

Det digitala infrastrukturföretaget Equinix har gått med i den internationella ideella föreningen Gaia-X för att stödja utvecklingen av en pålitlig och självständig digital infrastruktur för Europa.

Krig, cyberattacker och påverkansoperationer i vårt närområde vävs samman och hotar allt från enskilda personuppgifter till vår gemensamma europeiska digitala infrastruktur. Gaia-X-projektet föddes ur en önskan att utveckla nästa generations digitala infrastruktur för Europa och säkerställa att europeiska värderingar om transparens, öppenhet, dataskydd och säkerhet säkras.

Equinix stödjer säker digital infrastruktur och ansluter sig till Gaia-XFör samtidigt kräver företag och samhällen allt mer så kallad interconnection, det vill säga utbyte av trafik över fysiska eller virtuella anslutningar. De senaste resultaten från Global Interconnection Index visar att digital infrastruktur ökat mer under de senaste fem kvartalen än under de senaste fem åren. I takt med att företagen fortsätter att expandera till nya marknader förväntas bandbredden för interconnection öka med över 35 procent, och 85 procent av de globala företagen förväntas utöka multicloud-tillgången i flera regioner fram till 2025.

Detta visar hur viktigt det kommer att vara att kunna ansluta nätverks- och molnoperatörer genom en säker och öppen digital infrastruktur.

Gaia-X syfte är just att bygga en ram av öppna standarder för informationsteknik och API:er för att stödja en decentraliserad regional och federerad digital infrastruktur. Det gör det möjligt  att samverka och utbyta data genom ett sammankopplat ekosystem av leverantörer.

Equinix bidrar med bland annat Equinix Fabric och Equinix Internet Exchange som underlättar interoperabilitet och informationsdelning mellan självständiga kund- och partnernätverk, tekniska system och olika tillämpningar. Gaia-X arbetar också för att se till att lagrade data kan utbytas i enlighet med de europeiska dataskyddsbestämmelserna, vilket säkrar datasuveränitet (data, i synnerhet personuppgifter, hanteras i enlighet med lagar och bestämmelser i ursprungslandet), tillgänglighet och innovation.

– Equinix hoppas kunna använda vår expertis för att spela en nyckelroll i genomförandet av detta banbrytande projekt som är en del av företagets ansträngningar att spela en viktig roll i att hjälpa både företag och samhällen att säkra sin data. Digitala ekosystem bör utformas så att de uppfyller kraven på dataskydd, men också främja ett fritt men säkert dataflöde, så att användarna kan samarbeta utan att behöva oroa sig för säkerhetsfrågor, säger Peter Waters, Chief Privacy Officer för Equinix.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>