Equinix tar svenska företag till den globala marknaden

Genom uppköpet av TelecityGroup den 15:e januari så har Equinix breddat sin redan globala portfölj ytterligare och finns numera även representerade i Sverige och Stockholm med tre datacenters.

Efter att under flera år verkat på den Europeiska marknaden under namnet TelecityGroup så gick företaget i början av 2016 tillsammans med den globala spelaren Equinix. Ett företag som grundades 1998 och idag är representerat på bland annat NASDAQ-100 och som fokuserar på att tillhandahålla operatörsneutrala datacenters och internet knytpunkter för att koppla samman tjänster och företag på en global nivå. I dagsläget har företaget över 500 molntjänstleverantörer där företagets lösning kallad Equinix Cloud

Niclas_stockholm_Sweden-lowres
Niclas Sanfridsson

Exchange ger kunderna möjlighet att ansluta till flera moln simultant.

 

Vi fick möjligt att prata lite med Rickard Hilmersson som är säljchef för den Svenska marknaden och som har varit med sedan 2006 och TelecityGroup tiden och som tillsammans med Niclas Sanfridsson, MD för Sverige och Norden känner företaget innan och utan.

Basen I Stockholm

Den nordiska basen har Equinix i Stockholm där företaget har tre datacenters som erbjuder en bra mix av internationella leverantörer, lokala ISPar, internetbaserade knytpunkter och allehanda molnleverantörer. Alla datacenters är dessutom certifierade för; ISO27001, ISO9001, ISO 14001 och OHAS 18001

–          Vårt första center öppnades i Sundbyberg/Bromma men vi expanderade snabbt och öppnade senare vårt andra i Sköndal, vilket även är det center som vi idag har stora  expansionsplaner för. Det tredje centret öppnade vi 2014 i Lunda, berättar Rickard.

–          Att vi valt att fokusera på Stockholm är inte någon slump utan vi har en strategiskt vald plats sett till flera punkter; Stockholm har idag 100% bredbandstäckning både mobilt och stationärt dessutom har Stockholm världens största öppna stadsnätverk med över 1200000 kilometer fiberoptik vilket gör att 70 procent av företagen i Stockholm redan sitter på fiberanslutningar så det är inte för intet som World Economic Forum kallar Stockholm för världens mest digitalt anslutna ekonomi i världen.

Stor tillväxt

Under de senaste cirka fem åren har Stockholms status som en internationell företags och teknologi hub vuxit dramatiskt. Med ett flertal starka globala företag så har Sverige och framför allt Stockholm rankats som en av mest intressanta framtida regionerna av Financial Times. Dessutom har Stockholm utsetts till Europas bästa region när det gäller utsikterna för utländska investeringar samt ekonomiska och företagsbaserade expansioner.

–          Vi har under senaste året sett en lavinartad utveckling av nya startup företag inom alla tänkbara marknader. Stockholm har på flera punkter blivit lite av det nya Silicon Valley. Detta syns inte minst med tanke på att mer än hälften av Forbes Global 2000 företag i den nordiska regionen väljer att satsa på Stockholm.

–          Tack vare våra tjänster kan vi plocka russinen i kakan, välja de bästa alternativen helt utifrån varje kunds unika behov, minskar latenser och sparar pengar för kunden. Detta gör att startup-företagen direkt ser det globala perspektivet och vi ger dem verktygen at nå dit. Kort sagt så erbjuder vi alla tjänster och gör det möjligt för företagen att accederar från 0 till 100 på minimal tid, berättar Rickard.

Flexibilitet nära kunden

rickard
Rickard Hilmersson

I dagsläget är man cirka 30 personer som arbetar på Equnix i Sverige där flera av dessa kommer från tidigare TeleCity. Rickard säger dock att man räknar med att växa över hela ledet, en tillväxt som kan ske både organiskt och via nya fusioner eller uppköp. Det som gör att företaget hela tiden försätter att växa från år till år är så klart beroende på flera faktorer men Rickard vill lyfta fram två viktiga delar. För det första så tillåter Equnix en snudd på unik blandning mellan olika molntjänster och dess koppling i företagets datacenters där varje kund kan blanda och mixa sin egen hybridlösning helt efter behov. Dessutom så jobbar Equnix hela tiden med att flytta Edge noderna så nära kunderna som möjligt. Det vill säga dina data ska vara så nära den plats där du befinner dig. Ytterligare en aspekt som troligen har haft en positiv inverkan på företagets tillväxt är det miljötänkande och ansvar som företaget har.

–          Miljön är och har under en lång tid varit en stor del av våra tankar, vi konsumerar trots allt en hel del energi, framför allt sett globalt. I Sverige använder vi bara grön energi samt att vi alltid jobbar på att minska på overheaden på alla system. Tar vi exempelvis en server så drar den X KW vilket är svårt att göra så mycket åt när den väl är optimerad men vi tänker flera steg längre. Till exempel så ser vi till att hålla ett minimalt overhead för kylning, dessutom tittar vi på flera lösningar för återvinnande av värmen där vi har långt gånga planer, berättar Rickard.

–          Det viktigaste budskap som jag vill förmedla till såväl våra befintliga som potentiella nya kunder är att vi fortfarande levererar samma högkvalitativa lösningar och tjänster där vi fortsätter att jobba nära och med våra kunder på samma sätt som innan fusionen. Den enda skillnaden är att vi nu når en global nivå som stäcker sig över 40 regioner och nästan 150 datacenters.

 

Post Comment