Equinix utökar sin globala plattform med molntjänst för hantering av krypteringsnycklar

Equinix, global leverantör av datacenter och infrastruktur för interconnection, lanserar Equinix SmartKey, en molnbaserad tjänst för hantering av krypteringsnycklar, som gör det enkelt att skydda data, oavsett var den finns eller vart den skickas.

Equinix utökar sin globala plattform med molntjänst för hantering av krypteringsnycklar 1SmartKey erbjuder säker lagring av krypteringsnycklar som är separerade från, men finns i närheten av, data som lagras på olika nätverk och i olika molnmiljöer. Detta kan ske tack vare att SmartKey är en del av Equinix globala, sammankopplade infrastruktur, som omfattar fler än 190 International Business Exchange-datacenter (IBX) på 48 marknader.

Enligt Equinix rapport Global Interconnection Index kommer vi under de kommande tre åren se en 50-procentig tillväxt i den trafikkapacitet som företag behöver för att kunna ansluta direkt till, och hantera data över, flera moln, it-leverantörer och tredjepartsnätverk.

I linje med att företag vill kunna sprida sin data över flera moln och tredjepartsleverantörer skapas ett omedelbart säkerhetsbehov, som SmartKey löser på flera sätt:

 • Förbättrar säkerheten för multipla molnmiljöer (multicloud), hybridmoln och distribuerade miljöer genom att separera nycklar från datan, så att nycklar och data inte finns på samma enhet
 • Eliminerar behovet av att köpa och distribuera specialiserad hårdvara genom att ersätta den med en privat, säker och distribuerad molntjänst
 • Gör det möjligt för företag att hantera krypteringsnycklar som finns i flera olika regioner, länder och hos olika partners
 • Tillhandahåller hanteringskontroller för att behålla data- och krypteringsnycklar i samma region eller land om sådana krav eller lagstiftning finns

SmartKey är nästa steg i en rad täcknings-, anslutnings- och tjänsteinitiativ som Equinix kommer att leverera i samband med att deras plattform vidareutvecklas. SmartKey implementeras som en del av Equinix strategi Interconnection Oriented Architecture (IOA) och gör det möjligt för säkerhetspersonal att uppnå en konsekvent krypteringsstrategi i hela systemet, med central kontroll över tillgång, latens, efterlevnad och prestanda.

Equinix fortsätter att sammankoppla sin globala datacentermiljö, vilket gör det möjligt för kunder att hitta och ansluta till en annan kund eller del av Equinix-plattformen. Resultatet är ett ekosystem med fler än 9 800 kunder hos Equinix, bl a ledande leverantörer av molntjänster (Alibaba Cloud, Amazon Web Services, Google Cloud Platform, IBM Cloud, Microsoft Azure och Oracle Cloud) och SaaS-leverantörer (exempelvis Salesforce, SAP och ServiceNow) som nu kan integreras på Equinix Cloud Exchange FabricTM (ECX Fabric) och erbjudas nyckelhanteringsfunktionerna i SmartKey.

De viktigaste nyheterna är:

SmartKey är branschens första globalt tillgängliga tjänst för hantering av krypteringsnycklar med hjälp av Intels SGX-teknik, som säkerställer att kundinformation hanteras på ett konfidentiellt sätt. Tjänsten drivs av Fortanix avancerade krypteringsteknik (hardware security module, HSM) och använder Fortanix Runtime Encryption-teknik för att garantera en säker hantering av nycklar.

 • De främsta fördelarna med SmartKey är:
  • Avancerade säkerhetsfunktioner förbättrar företagets styrning och ger optimal prestanda
  • Förenklad nyckelhantering i heterogena it-miljöer (tillhandahållande, lagring och hantering av nycklar i all offentlig, privat, hybrid- eller multicloudmiljö)
  • Säkerhet av högsta HSM-klass i en lättanvänd molnmiljö med inbyggd kryptering, tokenisering samt FIPS 140-2 nivå 3-certifiering
 • SmartKey lanseras globalt och kommer att utöka den fysiska närvaron i flera regioner för att stödja specifika krav på datahemvist. Colocation-kunder som använder något av Equinix IBX-datacenter är inte skyldiga att använda tjänsten, och kan prova tjänsten i 30 dagar utan några motkrav.
 • Equinix visar SmartKey på säkerhetskonferensen RSA Conference (monter 2240) som arrangeras på Moscone Center i San Francisco den 16–20 april.

Citat

– Vi fortsätter att utveckla vår globala plattform med nya tilläggsprodukter och -tjänster, och levererar på så sätt ökat värde till företag genom att underlätta övergången till digitala lösningar och hybrida moln. SmartKey är den första av flera nya tjänster som vi kommer att introducera under de närmaste månaderna. Vi vill fortsätta att leverera nya och kundinspirerade produkter och tjänster som ger ökat värde och som gör det möjligt för kunder att nå överallt, sammankoppla alla och integrera allt via en global, enhetlig datacenter- och sammankopplingsplattform, säger Maria Sundvall, vd för Equinix Sverige.