Flexibel plattform förenklar för globala företagsnätverk

Ericsson gör AT&T FlexWare tillgängligt i sitt globala företagsnätverk, inklusive USA, Latinamerika, Mellanöstern och Europa.

Genom att virtualisera sina nätverkstjänster med AT&T FlexWare kan Ericsson anpassa sitt nätverk till förändrade affärsbehov i praktiskt taget realtid och samtidigt sänka sin totala kostnad för att driva nätet.

Tack vare sin modulära uppbyggnad går AT&T FlexWare snabbt att installera. Detta Flexibel plattform förenklar för globala företagsnätverk 1innebär att Ericsson kan rulla ut AT&T FlexWare på många globala kontor och arbetsplatser snabbare än traditionella nätverkstjänster.

“Vi bygger ett moderniserat nätverk för global anslutning för att kunna stödja den digitala transformationen inom Ericsson”, säger Johan Torstensson, CIO på Ericsson. “AT&T har valts ut som en av de näverksleverantörer som ska koppla ihop Ericsson-kontor i USA, Latinamerika och i Mellanöstern.”

AT&T FlexWare gör det möjligt för företag att distribuera nätverksfunktioner, såsom routrar och brandväggar, virtuellt. Företag kan blanda och matcha dem efter behov. Eftersom dessa nätverksfunktioner är virtuella behöver företagen inte investera i dedikerad hårdvara. Detta hjälper dem att sänka sin totala ägandekostnad.

Förutom AT&T FlexWare-plattformen utökar Ericsson även omfattningen av det globala VPN-nätet som hanteras av AT&T.

“Ericsson och AT&T delar en passion och en vision för transformativ och innovativ teknik”, säger John Vladimir Slamecka, President för EMEA-regionen på AT&T. “AT&T FlexWare transformerar globala nätverk och framtidssäkrar nätverket för våra företagskunder. För dagens digitala näringsliv är detta avgörande; det gör innovation möjligt.”