Ericssons VD Hans Vestberg avgår
Hem Nyheter Ericssons VD Hans Vestberg avgår

Ericssons VD Hans Vestberg avgår

Publicerat av: Redaktionen

Ericssons styrelse har idag meddelat att Hans Vestberg med omedelbar verkan lämnar posten som VD och Koncernchef och som styrelsemedlem i Ericsson.

Jan Frykhammar, Vice VD och Finansdirektör, går in som VD tills en ny VD är i tjänst.

jan-frykhammar-175x175

Jan Frykhammar, Vice VD

Styrelseordförande Leif Johansson säger: ”Hans Vestberg har lett bolaget under sju år genom omfattande transformation i både industrin och bolaget. Han har byggt starka relationer och partnerskap med viktiga kunder runt om i världen och hans ledarskap och energi har varit inspirerande för såväl anställda som ledare i Ericsson. Men givet nuvarande marknadsläge och det ökade tempot i genomförandet av bolagets strategi, har styrelsen beslutat att tiden är rätt för en ny ledare att driva nästa fas i Ericssons utveckling.”

Hans Vestberg säger: ”Jag har haft 28 fantastiska år på Ericsson, de sista sju som VD. När branschen nu går in i en ny fas, drivet av 5G, IoT och Cloud, så är det dags för en ny VD att kliva in och fortsätta arbetet med att säkra Ericssons branschledarskap.”

I samband med att resultatet för andra kvartalet presenterades den 19 juli, introducerade bolaget en stark åtgärdsplan med ytterligare omfattande kostnadsreduktioner för att anpassa sig till rådande marknadsläge.

”Som påtalades i kvartalsrapporten stöttar Styrelsen planerna på att reducera kostnader. Dessutom stöttar styrelsen bolagets nuvarande affärsstrategi och nya struktur,” fortsätter Johansson.

Med omedelbar verkan kliver Jan Frykhammar in i rollen som VD och Koncernchef, till dess att det nu påbörjade sökandet efter ny VD är avslutat. Som brukligt så omfattar sökprocessen både interna och externa kandidater. Säger han avslutningsvis.

Not om Ericsson är den drivande kraften i det uppkopplade samhället – och världsledande inom kommunikationsteknik och tjänster. Deras långsiktiga relationer med alla stora telekomoperatörer i världen möjliggör för människor, företag och samhälle att utveckla sin potential och skapa en mer hållbar framtid.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>