ESET-Eurosecure inleder samarbete med Gandalf Distribution

Den nordiska distributören Gandalf har skrivit avtal med Eurosecure, antivirus-tillverkaren ESET:s nordiska generalagent.

Avtalet gäller Box-produkter och e-licenser och ger båda partnerna en möjlighet att växa ESET-Eurosecure inleder samarbete med Gandalf Distribution 1inom de båda segmenten.

ESET och Gandalf skriver distributionsavtal för norden. Samarbetet innebär att Gandalf kan erbjuda sina återförsäljare i Norden säkerhetsprodukter ur ESET:s sortiment, bland annat nyheten ESET Internet Security, men även det populära antivirusprogrammet ESET NOD32 Antivirus samt andra produkter som förs av ESET.

Jim Sadejeff, nordisk försäljningschef på ESET, berättar om en tydlig kanalstrategi där Gandalf är en viktig del och förstärker målet med att satsa på kanalen. Upplägget innebär en större marknad för ESET, men även möjligheten för Gandalf att erbjuda en rad kraftfulla och populära säkerhetsprodukter.

– Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att inleda ett samarbete med Gandalf och nu när de själva satsar och expanderar, var tillfället rätt. Att Gandalf samtidigt nyanställer förstärker tron om att detta blir ett partnerskap som vi behöver i vår egen expansion.

Bo Lönnqvist, inköpschef på Gandalf Distribution AB är nöjd med det nya samarbetet. – ESET är ett starkt och populärt varumärke som adderar vår produktportfölj perfekt. Många av våra återförsäljare har velat se ESET hos Gandalf, så det är glädjande att vi nu fått ihop det. Vi hoppas utveckla ESET´s försäljning i Norden tack vare vårt fokuserade samarbete med kanalen.
Gandalf kommer även att distribuera ESET:s företagsprodukter på den nordiska marknaden, en marknad där ESET också planerar för en stark tillväxt.