Essity väljer Workdays HR-system som ett led i företagets digitalisering
Hem Nyheter Essity väljer Workdays HR-system som ett led i företagets digitalisering

Essity väljer Workdays HR-system som ett led i företagets digitalisering

Publicerat av: Redaktionen

Hygienbolaget Essity befinner sig mitt i ett digitalt utvecklingsprojekt.

Essity väljer Workdays HR-system som ett led i företagets digitalisering 2För att få bättre överblick, förenkla och effektivisera sina HR-processer har Essity valt Workdays HR-system, för bolagets nära 50 000 anställda.

HR-beslut är affärskritiska, det har Essity insett och har därför valt att använda Workdays HR-system till hela sin personalstyrka. Med Workdays HR-system, Workday Human Capital Management (HCM), kommer Essity i realtid få information om de anställda. På så sätt kan de lättare analysera relevant data, tänka mer strategiskt och fokusera på att locka och behålla talanger på företaget.

Workday är uppstickaren som utmanat jättar som SAP och Oracle. Den senaste tiden har företaget vunnit flera order, bland annat i Norden. För ett tag sedan gick Finnair ut med att de börjar använda Workday till hela sin globala arbetsstyrka och nu är det alltså dags för Essity.

Essity, är just nu mitt i en digital utveckling av bolaget. Som ett led i detta väljer de alltså nu att få kontroll på sina HR-system. De vill få en bättre och global överblick av sina anställda personuppgifter samt förbättra HR-relaterade processer.

Essity vill förenkla den komplexa infrastrukturen, effektivisera de manuella processerna och minska antalet separata, regionala HR-lösningar. Med Workdays HCM får Essity ett enda system som levererar insikter och rapportering i realtid så att de lättare kan ta mer strategiska beslut. På grund av ett enkelt gränssnitt och bra användarupplevelse kan rekryteringsprocesserna förenklas och anställda lättare använda systemet.

Workday, Inc. (NASDAQ: WDAY), är en ledande leverantör av professionella molnlösningar för finans– och personalhantering. Essity, med huvudkontor i Stockholm, är ett ledande globalt hygien- och hälsovårdsföretag, som utvecklar, producerar och säljer produkter och lösningar för personlig vård och professionella hygienlösningar. Företaget säljer sina produkter och tjänster i 150 länder.

Med Workday kommer Essity:

  • Få mer insikter om personalen så att man snabbare kan göra strategiska rekryteringar, utveckla befintliga talanger och se till att medarbetare vill stanna. Genom att erbjuda en intuitiv användarupplevelse och tillgänglighet via mobila lösningar skapas förutsättningar för engagemang och enkelhet för chefer och medarbetare
  • Effektivisera och standardisera HR-verksamheten och processer, så att de kan frigöra tid för HR-personal så att de kan fokusera på strategiska aktiviteter och initiativ. Med Workday HCM har de bara ett system, en säkerhetsmodell och ett användargränssnitt. Programvaran utvecklas uppdateras kontinuerligt, i molnet.

Kommentarer

”Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsovårdsföretag med 48 000 anställda och med försäljning i 150 länder. Vi är övertygade om att vi tjänar på att använda de digitala möjligheterna för att driva lönsam tillväxt. Partnerskapet med Workday HCM kommer att bidra till att skapa värde för våra anställda och chefer när det gäller våra HR-processer i hela koncernen”, säger Anna Sävinger-Åslund, Senior Vice President HR, Essity.

”Namnet Essity härstammar från orden ”essentials” och ”necessity”. Det finns inget som är så fundamentalt grundläggande under ett digitalt utvecklingsprojekt än att ha förtroende för sin affärsdata, säger Mattias Bolander, nordisk regionchef, Workday. ”HR-beslut är affärskritiska och Workdays HR-system kommer att ge Essity insikter i realtid som krävs för att driva verksamheten framåt, samtidigt som den hjälper till att locka och behålla den talang som behövs för att trivas i framtiden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>