Ett spännande år med innovativa IoT-projekt
Hem NyheterTech News Ett spännande år med innovativa IoT-projekt

Ett spännande år med innovativa IoT-projekt

Publicerat av: Redaktionen

IoT Sverige har under året fortsatt sitt arbete för att stärka användning och utveckling av innovativ IoT i offentlig sektor.

Programmet har även utökat sitt internationella engagemang. Läs mer i vår verksamhetsberättelse för 2022.

I början av året välkomnades 17 nya innovativa IoT-projekt som får finansiering via IoT Sverige. De nya projekten berör olika delar inom offentlig sektor. Det finns en stor och outnyttjad potential för användning av IoT inom hälsa och sjukvård vilket flera av de nya projekten handlar om. Projekten finns över hela Sverige och drivs från Lund i söder till Pajala i norr. Den totala budgeten för samtliga nya projekt är cirka 83,5 mkr, varav 37,4 mkr i bidrag från det strategiska innovationsprogrammet IoT Sverige (krav på minst 50% medfinansiering av projekten själva).

Ny hemsida, projektportal och blogg

Under första kvartalet lanserade IoT Sverige en ny hemsida. En nyckelsida på den nya webben är projektportalen som är en databas som ger god översikt över alla projekt som någonsin fått finansiering via IoT Sverige. Projektportalen kan användas både som inspiration och omvärldsbevakning. I samband med den nya hemsidan lanserades även IoT Sveriges blogg där olika intressanta röster om IoT i offentlig sektor kommer till tals.

Almedalen och IoT Forum

Ett spännande år med innovativa IoT-projekt

IoT Sverige deltog på den internationella mässan Smart City World Expo i Barcelona.

IoT Sverige deltog under Almedalsveckan med ett seminarium om välfärdsteknik. Ett panelsamtal hölls där representanter från både myndigheter, akademi och offentlig sektor deltog.

Under året har arbetet med IoT Forum tagit fart allt mer. IoT Forum är en satsning (som lanserades på IoT Sveriges årskonferens 2021) med syfte att bidra till att både dela och sprida kunskap kring arbetet med innovativ IoT inom offentlig sektor. Flera events har under året genomförts inom ramen för IoT Forum.

Utökat internationellt engagemang

Det internationella engagemanget har utökats under året. IoT Sveriges programkontor har knutit kontakter med olika organisationer för att sprida programmets budskap internationellt men också för att hämta hem värdefull kunskap och möjliggöra bredare samverkan. Till exempel deltog IoT Sverige med en delegation på den internationella mässan Smart City World Expo i Barcelona.

Läs hela verksamhetsberättelsen

Är du intresserad av att veta mer om IoT Sveriges spännande gångna år kan du läsa hela vår verksamhetsberättelse för 2022 på vår hemsida.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00